Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Reinis Nitišs: "Esmu gatavs sezonai"

Juris Grīns
Juris Grīns

Reinis Nitišs: "Esmu gatavs sezonai"
Reinis Nitišs
Foto: reinisnitiss.com

Pasaules rallijkrosa čempionāta jaunā sezona vairs nav aiz kalniem, jo jau nākamās nedēļas nogalē, 16. aprīlī Portugālē startēs pirmais posms. Latvietis Reinis Nitišs jau trešo sezonu cīnīsies ar pasaulē vadošajiem rallijkrosa pilotiem, taču "Olsbergs MSE" komandu viņš starpsezonā ir nomainījis pret vācu "All-inkl.com Racing" un startēs ar SEAT markas automašīnu, kas šobrīd tiek gatavota pirmajam startam. Portāls "erc24.com" piedāvā interviju ar Nitišu.

Ko Tu ceri sagaidīt no 2016. gada sezonas?

Reinis Nitišs: "Es ceru, ka mēs spēsim attīstī patiešām konkurētspējīgu mašīnu, ar ko varēsim iesaistīties cīņā par uzvarām. Domāju, ka kļūdas šogad netiks piedotas. Visi būs ļoti ātri, turklāt jāatceras par jaunpienācējiem Sebastjēnu Lēbu un Kenu Bloku. Būs grūti, jo visi būs ļoti ātri."

Kādas būs sajūtas startēt Latvijā kā pasaules rallijkrosa čempionāta dalībniekam?

R.N.: "Tas būs neticams pagodinājums, taču domāju, ka arī spiediens būs ļoti liels. Rīgas posma nedēļas nogalē būs īpaši jākoncentrējas uz braukšanu, jo es negribu sarūgtināt savu līdzjutējus. Spiediens būs lielāks nekā parasti, taču arī mērķis uz ko tiekties būs lielāks. Esmu patīkami satraukts par to."

Pastāsti par savu gatavošanos sezonai!

R.N.: "Pie sava fiziskā stāvokļa uzlabošanas strādāju visu sezonu. Mans treneris ir trīskārtējais pasaules čempions blakusvāģu motokrosā Kaspars Stupelis. Tāpat es piedalos kartinga nometnēs un dažādās vietējās sacensībās. Tādā veidā visu pakārtoju sezonas pirmajam posmam, kas 16. martā notiks Portugālē. Manuprāt, ir svarīgi sevi sagatavot ne vien fiziski, bet arī psiholoģiski, tāpēc starpsezonā izmēģināju arī citus motoru sporta paveidus. Šobrīd jūtos gatavs sezonai."

Zināms, ka Tu brauksi "All-inkl.com Racing" sastāvā, taču mēs gribam uzzināt, ko Tu darīji, kad biji atradis jauno komandu?

R.N.: "Pasaules rallijkrosa čempionāts šobrīd attīstās ļoti strauji. Pagājušā gada nobeigumā sākām pārrunas ar vairākām komandām, un "All-inkl.com Racing" kļuva par mūsu favorītiem, jo piesaistīja viņu rīcības plāns un potenciāls. Komandas sacīkšu inženieri un citi speciālisti gadiem ilgi guvuši pieredzi augstākā līmeņa autosacīkstēs - GT1, WTCC un rallijkrosā. Pagājušo divu gadu laikā, braucot ar "Audi S3" rallijkrosa mašīnām, komanda guva nenovērtējamas zināšanas, un es domāju, ka ar jauno SEAT mēs spēsim būt konkurētspējīgi šajā čempionātā."

Pagājušajā gadā Tu guvi pjedestālus Hokenheimā un Beļģijā. Kādi ir Tavi mērķi jaunajā sezonā?

R.N.: "Šie divi pjedestāli nebija tas, uz ko es biju tēmējis. Tas bija daudz par maz. Ceru, ka šogad spēšu būt konkurētspējīgāks un uz pjedestāla kāpšu daudz biežāk."

Kas šogad pasaules čempionātā būs lielākais izaicinājums?

R.N.: "Pirmā sezona jaunā komandā allaž ir grūta, turklāt startēsim ar pilnīgi jaunu mašīnu, cerot to padarīt par pašu labāko. Tāpēc šogad izaicinājums ir ļoti augsts, bet spiediens vienmēr tikai pieaug, sevišķi ņemot vērā, ka viens no posmiem būs Rīgā. Tajā pašā laikā par sevi jūtos pārliecināts."

Kurus posmus gaidi visvairāk?

R.N.: "Tos, kas notiks Hellas, Loeakas un, protams, Rīgas trasēs."

2016. gada provizoriskie sastāvi pasaules rallijkrosa čempionātā

KomandaAutoPiloti
EKS RXAudi S1Mattias Ekström / Toomas Heikkinen
Larsson Jernberg MotorsportAudi A1Robin Larsson
Petter Solberg World RX TeamCitroën DS3Petter Solberg
Hoonigan Racing DivisionFord Focus Mk3 RSAndreas Bakkerud / Ken Block
Olsbergs MSEFord Fiesta Mk7 STKevin Eriksson / Niclas Grönholm
World RX Team AustriaFord Fiesta Mk7 STMax Pucher / Jānis Baumanis
JRM RacingMini CountrymanLiam Doran
Team Peugeot-HansenPeugeot 208Sébastien Loeb / Timmy Hansen
Peugeot Hansen AcademyPeugeot 208Davy Jeanney / Kevin Hansen
All-inkl.com Münnich MotorsportSEAT Ibiza Mk4Reinis Nitišs / René Münnich
Volkswagen RX SwedenVolkswagen Polo Mk5Johan Kristoffersson / Anton Marklund

Izmantotie resursi:
ERC24
FIA World Rallycross Championship

     [+] [-]

, 2016-04-05 09:28, pirms 8 gadiem
Gribam redzēt SEAT darbībā

  +2 [+] [-]

, 2016-04-05 10:11, pirms 8 gadiem
Nekā tur nebūs. Pagājušā sezona pierādīja, laba komanda un mašīna, bet paša mesitarība nevilka, kļūdas un regulāri zaudējumj komandas biedram. Drīzāk Baumanis kaut ko sasniegs.

     [+] [-]

, 2016-04-05 10:51, pirms 8 gadiem
Smuks gan tas melnais seat, cerams, ka arī brauks labi ...

     [+] [-]

, 2016-04-05 11:13, pirms 8 gadiem
fire rakstīja: Nekā tur nebūs. Pagājušā sezona pierādīja, laba komanda un mašīna, bet paša mesitarība nevilka, kļūdas un regulāri zaudējumj komandas biedram. Drīzāk Baumanis kaut ko sasniegs.
Protams kļūdas bija,bet mašīņa gan atpalika no pārējām,atskaitot pēdējos posmus.

     [+] [-]

, 2016-04-05 13:45, pirms 8 gadiem
Nu bet mašīna nebūt nebija sliktākā, plus vēl tas, ka regulāri zaudēja komandas biedram. Novelt vainu uz mašīnu, ja vairāk kā pusē sacīķšu, pirmsbraucienu bija rupjas kļūdas, nav korekti.

     [+] [-]

, 2016-04-05 14:15, pirms 8 gadiem
puika vēl jauns,tikkai nesen pie tiesībām tika Takā kļūdas bija gaidāmas un vēl būs,lai tikai ir progres un tad jau kļūdu ar mazāk paliks.