Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē pietuvojies Latvalam, uzvarētājs noskaidrosies pēdējos ātrumposmos

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē pietuvojies Latvalam, uzvarētājs noskaidrosies pēdējos ātrumposmos
Jari-Mati Latvala
Foto: LEHTIKUVA/Scanpix

Jari Mati Latvalas pusminūtes pārsvars sarucis līdz 3 sekundēm, kad "Volkswagen" pilotam Somijas WRC rallijā sestdien radās problēmas ar bremzēm. Sebastjans Ožjē min viņam cieši uz pēdām un sacensību uzvarētājs tiks noskaidrots pēdējos trīs ātrumposmos.

Latvala bija pārliecinošā vadībā un sestdien turpināja atrauties no sekotājiem. Soms savā māju posmā bija izveidojis 31 sekundes pārsvaru, kad uz ceļa "špūrēm" sabojāja "Volkswagen Polo R WRC" auto bremzes. Pārbraucienā Latvala mēģināja veikt remontu, tomēr novērst problēmu pilnībā neizdevās.

Turpinot cīņu bez priekšējām labajām bremzēm, Latvala pielaida komandas biedru Sebastjanu Ožjē līdz 3.4 sekunžu atstatumam, kā rezultātā pēdējos trīs ātrumposmos gaidāma ļoti sīva cīņā par uzvaru.

Svētdien notiks trīs ātrumposmi, viens no kuriem būs 23 km garš, bet divi - nepilnus 7 km gari.

Ožjē dienu uzsāka trešais, tomēr Kriss Mīke vienā no ātrumposmiem pieļāva kļūdu. Šobrīd "Citroen" pilots ir jau 1 minūti un 20 sekundes aiz Latvalas, ieņemot drošu trešo vietu.

Ceturtajā vietā esošais Andreass Mikelsens viņu neapdraud, jo arī atpaliek ievērojami. "Volkswagen" trešais numurs spēja atrauties no Madsa Ostberga un Miko Hirvonena, taču tad Ostberga auto pret akmeni sabojāja drošības karkasu un izstājās servisa parkā. Hirvonenam tas ļāvis pacelties uz piekto vietu.

WRC2 ieskaitē pirmo vietu pārņēmis igaunis Karls Krūda, bet Jari Ketomā pārsita riepu un šobrīd zaudē jau vairākas minūtes. Uz trešo pozīciju pakāpies Ots Tanaks.

"Rally Finland" rezultāti pēc 3. dienas

VietaBraucējsKomandaAutoRezultāts
1.Jari-Matti LatvalaVolkswagenVolkswagen Polo R WRC2:40:33.6
2.Sebastien OgierVolkswagenVolkswagen Polo R WRC+3.4
3.Kris MeekeCitroenCitroen DS3 WRC+1:20.8
4.Andreas MikkelsenVolkswagenVolkswagen Polo R WRC+2:14.4
5.Mikko HirvonenM-SportFord Fiesta RS WRC+3:36.6
6.Hayden PaddonHyundaiHyundai i20 WRC+4:05.4
7.Juho HanninenHyundaiHyundai i20 WRC+4:47.2
8.Elfyn EvansM-SportFord Fiesta RS WRC+8:33.1
9.Craig BreenKel-TechFord Fiesta RS WRC+10:49.8
10.Henning SolbergSolbergFord Fiesta RS WRC+12:56.6