Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ots Tanaks tuvojas pirmajai WRC uzvarai karjerā

Juris Grīns
Juris Grīns

Ots Tanaks tuvojas pirmajai WRC uzvarai karjerā
Ots Tanaks
Foto: AFP/Scanpix

Igauņu autosportists Ots Tanaks sestdien notikušajos septiņos "Rajd Polski" ātrumposmos spēja ne vien nosargāt pirmo pozīciju, bet arī palielināt pārsvaru pār konkurentiem, kā rezultātā viņš tuvojas savai pirmajai uzvarai WRC karjerā.

Pasaules rallija čempionāta sestā posma pirmās dienas izskaņā "Dmack World Rally Team" pilotam Otam Tanakam bija tikai 4.2 sekunžu pārsvars pār Andreasu Mikelsenu, kurš pārstāv "Volkswagen Motorsport II" komandu.

Sestdien Tanaks uzvarēja visos trīs priekšpusdienas ātrumposmos, uz servisa parku dodoties jau ar 18 sekunžu pārsvaru pār norvēģi Mikelsenu, kamēr "Hyundai Motorsport" pilots Heidens Padons saglabāja trešo pozīciju, no līdera tobrīd atpaliekot jau 24 sekundes.

Dienas otrajā pusē notika vēl četri ātrumposmi. Pirmajā no tiem uzvarēja Mikelsens, otrajā ātrāko laiku sasniedza Stefans Lefevrs ("Abu Dhabi Citroen"), bet trešajā pirmo vietu izcīnīja Jari-Mati Latvala ("Volkswagen"). Tanaks atkal uzvarēja dienas noslēdzošajā ātrumposmā, kā rezultātā pirms svētdienas ātrumposmiem viņam 21.3 sekunžu pārsvars pār Mikelsenu. Padons noturējis trešo vietu un Tanakam zaudē 27.8 sekundes.

Pasaules čempionāta līderis Sebastjēns Ožjē ("Volkswagen") no līdera atpaliek jau vairāk par minūti un ieņem tikai sesto vietu, zaudējot arī Tjerī Noivilam ("Hyundai") un Latvalam, kuriem ceturtā un piektā vieta. Pirmo desmitnieku noslēdz Lefevrs, viņa komandas biedrs Kreigs Beīns, kā arī "M-Sport Ford" piloti Eriks Kamilli un Madss Ostbergs.

WRC2 klasē līderis ir soms Esapeka Lapi, kurš par 10 sekundēm apsteidz savu tautieti Tēmu Suninenu, kamēr trešo vietu ieņem Elfins Evanss. Igaunis Sanders Pērns ieņem 11. vietu šajā klasē, bet sākotnējais līderis Karls Krūda atkritis uz 14. vietu.

Svētdien atlicis veikt vairs tikai pēdējos četrus Polijas WRC posma ātrumposmus.

"Rajd Polski" rezultāti pēc SS17

VietaPilotsKomandaAutoRezultāts
1.Ott TanakDMACK World Rally TeamFord2h05m37.2s
2.Andreas MikkelsenVolkswagen Motorsport IIVolkswagen+21.3s
3.Hayden PaddonHyundai MotorsportHyundai+27.8s
4.Thierry NeuvilleHyundai MotorsportHyundai+43.5s
5.Jari-Matti LatvalaVolkswagen MotorsportVolkswagen+1m04.5s
6.Sebastien OgierVolkswagen MotorsportVolkswagen+1m08.1s
7.Stephane LefebvreAbu Dhabi Total WRTCitroen+1m21.2s
8.Craig BreenAbu Dhabi Total WRTCitroen+1m33.2s
9.Eric CamilliM-Sport World Rally TeamFord+2m10.6s
10.Mads OstbergM-Sport World Rally TeamFord+2m14.9s

     [+] [-]

, 2016-07-03 12:58, pirms 8 gadiem
bet 20 ātrumposmā +40 sekundes
neko darīt -spriedze igauni uzvarēja