Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvala atraujas no Mīkes un Ožjē Somijas rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvala atraujas no Mīkes un Ožjē Somijas rallijā
Jari-Mati Latvala
Foto: LEHTIKUVA/Scanpix

Jari-Mati Latvala izveidojis aptuveni 20 sekunžu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem Krisu Mīki un Sebastjanu Ožjē Somijas rallija otrajā dienā, kad tika veikti deviņi ātrumposmi.

Pēc pirmajiem četriem dienas ātrumposmiem "Volkswagen" komandas braucēji vēl ieņēma pirmās divas vietas - Latvala aizvien atradās vadībā, bet 8 sekundes tālāk sekoja Ožjē. Tomēr atlikušo piecu ātrumposmu laikā Ožjē palaida priekšā "Citroen" pilotu Mīki. Šobrīd, kad līdz rallija beigām atlikušas divas dienas, Latvala ir nepilnas 20 sekundes priekšā Mīkem, bet Ožjē seko vēl 1.6 sekundes tālāk.

Tā kā piektdiena bija sacensību pirmā pilnā diena (ceturtdien notika četri ātrumposmi), pirmais trasē devās sezonas līderis Ožjē. Francūzis, kurš Somijā uzvarēja pirms gada, atzina, ka tas neļāva turēt līdzīgu tempu ar komandas biedru Latvalu.

Sestdien visaizraujošākais turpinājums būs Mīkes un Ožjē cīņa par otro vietu, kā arī sacenšanās par ceturto vietu trīs citu braucēju izpildījumā. Miko Hirvonens bija ceturtais, pirms kļūdījās un atkrita uz sesto vietu. Tagad ceturtajā pozīcijā iekārtojies Andreass Mikelsens, kuram seko Madss Ostbergs. Šos trīs pilotus pašlaik šķir tikai 3.1 sekunde.

Jau dienas pirmajā ātrumposmā avarēja Roberts Kubica, kurš pirms tam bija devītais, bet nākamajā ātrumposmā avāriju piedzīvoja arī Juho Hanninens. Soms bija otrais ātrākais dienas pirmajā "dopā" un pirms avārijas uzstādīja labāko rezultātu pirmajā laika ņemšanas vietā. Avarēja arī Martins Prokops, kamēr Henings Solbergs vairākas reizes pārdūra riepas.

"Rally Finland" kopvērtējums pēc 2. dienas

VietaPilotsKomandaAutoRezultāts
1.Jari-Matti LatvalaVolkswagenVolkswagen Polo R WRC1:34:42.4
2.Kris MeekeCitroenCitroen DS3 WRC+19.7
3.Sebastien OgierVolkswagenVolkswagen Polo R WRC+21.3
4.Andreas MikkelsenVolkswagenVolkswagen Polo R WRC+1:04.2
5.Mads OstbergCitroenCitroen DS3 WRC+1:05.4
6.Mikko HirvonenM-SportFord Fiesta RS WRC+1:07.3
7.Hayden PaddonHyundaiHyundai i20 WRC+2:11.6
8.Elfyn EvansM-SportFord Fiesta RS WRC+2:39.4
9.Juho HanninenHyundaiHyundai i20 WRC+2:51.1
10.Craig BreenKel-TechFord Fiesta RS WRC+2:39.4