Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Braucēji kritizē Lietuvas WRC ātrumposmus, sacensību organizatori aizstāvas

Juris Grīns
Juris Grīns

Braucēji kritizē Lietuvas WRC ātrumposmus, sacensību organizatori aizstāvas
Ceļš Lietuvas WRC ātrumposmā
Foto: twitter.com

Kamēr vairāki pauduši neapmierinātību ar Lietuvas ātrumposmiem pasaules rallija čempionāta septītajā posmā, sacensību organizators viņiem nepiekrīt.

Jau ziņots, ka pirmo reizi WRC vēsturē četri no Polijas rallija ātrumposmiem bija ieplānoti Lietuvas teritorijā. Tomēr pirms sacensībām reģionā bija pamatīgi lijis un jau pēc divu ātrumposmu veikšanas kļuva skaidrs, ka otro reizi šos ceļus sacīkšu dalībniekiem izbraukt nebūs iespējams. Līdz ar to, atlikušos divus ātrumposmus nācās atcelt.

"Mani kaitina cilvēki, kas veica inspekciju šiem Lietuvas ātrumposmiem," dusmīgs bija "Citroen" komandas pilots Kriss Mīke. "Ko viņi darīja? Devās brīvdienās? Viss, ko viņiem vajadzēja izdarīt, bija iebāzt metāla stieni ceļa segumā, lai saprastu, vai tas ir piemērots. Viņi sabojāja visu gan mums, gan skatītājiem un cilvēkiem visā Lietuvā."

Mīke piebilst, ka pēc rallija mašīnu izbraukšanas ceļu "špūres" vietām bijušas pat pusmetru dziļas, lai gan atzīst, ka pati ideja iekļaut Lietuvu WRC posmā nav bijusi slikta. Tiesa, viņš arī nav apmierināts ar to, ka pārbrauciens uz Lietuvu bijis pārlieku garš, sastādot pat 600 kilometrus. Viņš nebija vienīgais no pilotiem, kas par Lietuvas ātrumposmiem izteicās kritiski.

Tomēr Polijas rallija organizators Jaroslavs Novorols notikušajā vaino WRC čempionātu, jo tikai dēļ īpašajām prasībām un ierobežojumiem Lietuvas ātrumposmi tika rīkoti tieši šajos ceļos, kas izrādījās nepietiekami izturīgi.

"Mums ir vienošanās ar FIA un WRC promouteru, ka rallijam jānotiek divās valstīs - Polijā un Lietuvā," saka Novorols. "Un mēs izdarījām visu, ko noteica vienošanās."

Novorols skaidro, ka Lietuvas puse sākotnēji piedāvājusi citus ātrumposmus, tomēr to attālums nav sakritis ar WRC nosacījumiem, tāpēc nācis izvēlēties ceļus, kas atrodas iespējami tuvāk Polijas robežai. Novorols apstiprina, ka nākošgad šie Lietuvas ceļi vairs netiks izmantoti WRC posma ietvaros.

Savukārt Lietuvas ātrumposmu organizators Aļģis Poteļūns intervijā portālam "delfi.lt" stāsta, ka FIA un arī Polijas puse Lietuvā notikušo novērtējuši pozitīvi, tādēļ ir neizpratnē par medijos sacelto ažiotāžu. Viņš paskaidro, ka ātrumposmi nereti tiek atcelti arī citās WRC sacīkstēs, tādēļ Lietuvas gadījums neesot jāuzskata par īpašu.

Izmantotie resursi:
DELFI Žinios - Pagrindinis naujienų portalas...
autosport.com - the authority on Formula One,...

  -1 [+] [-]

, 2014-07-02 18:27, pirms 10 gadiem
Leiši tā izgāzās,ka nekad dzīvē vairāk nedabūs savā valstī WRC posmu.Ko viņi domāja nezinu.............

  -1 [+] [-]

, 2014-07-02 19:02, pirms 10 gadiem
Tā ir ka mākslīgi pievieno posmus citā valstī.

  -1 [+] [-]

, 2014-07-02 20:03, pirms 10 gadiem
pie mums ir bijusi eiropas rallina posmi ( ja pareizi to tas sauc) kaadelj nevareetu noorganizeet wrc rallija posmus? kaut vai pa tiem pasie
kurzemes rallija celjiem?

  +3 [+] [-]

, 2014-07-02 21:46, pirms 10 gadiem
Noorganizēt varētu,ja baigi gribētu.Tikai kurš mums to dos Eiropas čempionāts ir ļoti ieintersesēts lai pēc iespējas vairāk vairotu savu popularitāti,un viegli dod posmus valstīm,kurās rallijs ir cieņā.
Savukārt WRC jau ir daudz ļoti populāru posmu,un jauniem nākt klāt ir ļoti grūti.Tā teikt ļoti liela konkurence.Un protams mūsu mazā valstiņa arī nevienu sevišķi neinteresē pasaules kontekstā.Viņi labāk taisīs WRC posmu Amerikas kontinentā ar 30 dalībniekiem,nekā Latvijā,kas atrodas Eiropā,kur apkārt ir lērums citu labu posmu Somija Zviedrija Anglija Italija Francija Spānija Vācija Monte Carlo un tt

     [+] [-]

, 2014-07-02 23:22, pirms 10 gadiem
Biju leišos uz posmiem (posmu) ... tā bija tāda hu..ņa!!!! ceļi nekādi, organizētība nekāda utt....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja