Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks pēdējā ātrumposmā nodrošina uzvaru Sardīnijas WRC rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks pēdējā ātrumposmā nodrošina uzvaru Sardīnijas WRC rallijā
Ots Tanaks. Foto: Hyundai Motorsport

Pasaules rallija čempionāta sestā posma noslēdzošajā dienā Sardīnijā igauņu pilots Ots Tanaks noķēra ilgi vadībā bijušo Sebastjēnu Ožjē, pēdējā ātrumposmā spējot izvirzīties vadībā un uzvarot ar nieka 0.2 sekunžu pārsvaru.

Vēl pirms svētdienas ātrumposmu finiša Tanaks sacīja: "Rallijs finišēja vakar. Tagad vairs nekam nav nozīmes, jo šodien ir cita cīņa par punktiem. Uzvara rallijā vairs nav svarīga."

Trijos no svētdienas četriem ātrumposmiem uzvarēja sestdien avarējušais čempionāta līderis Tjerī Noivils, bet arī Tanaks bija ļoti ātrs un pirms noslēdzošā "Power Stage" ātrumposma atpalika no Ožjē vairs tikai sešas sekundes. Izšķirošajā dopā Tanakam uzspīdēja veiksme, jo pēdējos kilometros Ožjē bija pārsitis riepu. Rezultātā igaunis izvirzījās sacensību vadībā un guva uzvaru Sardīnijas rallija kopvērtējumā. Tā viņam ir pirmā uzvara šajā WRC sezonā.

Trešo vietu šodien noturēja veterāns Danijs Sordo, taču viņam līdz uzvarētājam bija gandrīz divas ar pusi minūtes. Elfins Evanss tā arī palika ceturtajā vietā, zaudējot Sordo 12 sekundes, kamēr piekto vietu ieņēma Greguārs Munsters.

WRC2 klasē pārliecinoši uzvarēja Sami Pajari, turklāt izcīnot sesto vietu absolūtajā ieskaitē. 32 sekundes no viņa atpalika sezonas līderis Johans Rosels, bet trešo vietu guva Jans Solanss.

Jūnija beigās Polijā norisināsies pasaules rallija čempionāta septītais posms, kam jūlija otrajā pusē sekos sacensības Latvijā.

Sardīnijas rallija rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv

  +3 [+] [-]

, 2024-06-02 17:52, pirms 3 nedēļām
Prieks par igauni,skumji par SC. Kur kopvērtējums?! Ja esat? sporta portāls un es jūs lasu, man nav jāmeklē internetā ziņas,kuras es varētu izlasīt šeit. Žēl.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-03 09:37, pirms 3 nedēļām
Ots ir atpakaļ cīņā kā jau prognozēja ... ieskriesies uz sezonas otro pusi .... un visi trīs vai pat četri nākošie ralliji ir tieši parocīgi Otam ...

     [+] [-]

, 2024-06-05 13:13, pirms 3 nedēļām
Avotiņam jāpārbauda alkohola līmenis pirms laist pie komentēšanas! Vairākas minūtes nepamanīt, ka rallija uzvarētājs ir Ots nevis Ožjē un muldēt kaut kādu sviestu, tas bija par daudz! Labi, ik pa laikam kaut ko var palaist garām un nesaprast, ko piloti saka un iztulkojot pasniegt citu domu, bet nu šeit bija lielas dusmas, ka nav iespējams skatīties ar ENG komentētājiem. Cerams, ka Latvijas ralliju šī TV "zvaigzne" nekomentēs.