Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Iezīmējas intriga pirms ziemas folkreisa un autokrosa Mūsas trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Iezīmējas intriga pirms ziemas folkreisa un autokrosa Mūsas trasē
Foto: Kaspars Cikmačs, 4rati.lv

Turpinot cerēt uz sestdien plānoto Ziemas kausa sacensību norisi folkreisā un autokrosā Mūsas trasē, papildinājies dalībnieku sastāvs. Turklāt ar zīmīgiem vārdiem.

Pieteikumu daudzums šobrīd būs viens no izšķirošajiem sacensības norisē, tāpēc svarīgs katrs pieteikums. Tie, kuri ir sarakstā, jau veido interesantas nianses!

Protams, visizšķirošākā sacīkstes iespējamā norisē joprojām ir laika prognoze. Pašlaik prognožu biroji nemaina minējumus, ka no trešdienas vakara Latvijā atgriezīsies sals. Atšķiras sala stiprums, kas dažbrīd tiek prognozēts nedaudz zem 0, dažbrīd pat līdz -15 grādiem. Jebkurā gadījumā, lai sacīkste notiktu, sals ir nepieciešams.

Taču par pieteikumu sarakstu. Jaunā gada pirmajā dienā kopumā saņemti 27 pieteikumi, kas ir maz, taču nojaušams, ka būs krietni vairāk.

Folkreisa Ziemas kausa pirmā posma sarakstā uz šo brīdi titulēti vārdi: pērnā gada Vasaras kausa vicelīderis Dainis Žvagins, divkārtējā Dāmu kausa medaļniece Alise Līga Grāmatiņa, pērnais Krosa komisijas kausa uzvarētājs Mairis Vigulis, Latvijas autokrosa čempionāta 1600 klases bronzas medaļnieks Ģirts Kuzmanis, kā arī Folkreisa Ziemas kausa 2012. un 2013. gada ieguvējs Mārtiņš Starks (viņš arī 2013. gada Vasaras kausa ieguvējs un 2014. gada Latvijas autokrosa čempions 2000 Super klasē). Laba kompānija, turklāt pieteikumos ir vēl vairāki interesanti dalībnieki!

Folkreisa 4WD klasē seši pieteikumi, tostarp pērnais/pirmais klases Vasaras kausa ieguvējs Kaspars Zuģickis, kā arī visos Latvijas krosa tipa veidos uz pjedestāla pabijušais Arnis Odiņš. Pieteikums arī no pirmās Folkreisa 4WD klases sacīkstes uzvarētāja Dzintara Filipsona, kurš uzdarinājis jaunu auto, un ir gatavs atgriezties cīņā. Arī šajā klasē gaidāmi vairāki un spilgti papildinājumi!

Ja par autokrosa vienas ass piedziņas klasi, tad briest fantastisks duelis ar divām ļoti līdzīgām automašīnām: Latvijas autokrosa čempionāta pēdējo gadu medaļnieks Jānis Gustāns pret… šīs pašas klases bijušo čempionu Jāni Kozlovski! Taču viņu favorītu statuss ir tikai “uz papīra”, jo priekšpiedziņu braucēji pieteikti nopietni: jau minētais Ģirts Kuzmanis (jā, arī krosā), allaž spēcīgie Sandris Vigulis un Toms Lielais, Gints Bārzdainis, arī Ilmārs Kuzmanis.

Sastāvs veidojas tik tiešām labs! Tam jābūt kuplākam, bet salam – ātrākam un stiprākam!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv