Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

papildināts Francijas rallijā vadību pārņem Ožjē

Francijas rallijā vadību pārņem Ožjē
Sebastjans Ožjē
Foto: AFP/Scanpix

Pēc Francijas rallija otrās dienas vadību pārņēmis ''Citroen'' vienības pilots Sebastjans Ožjē, kurš par 9,5 sekundēm apsteidz Dani Sordo. Trešais ir Peters Solbergs.

Jau ziņojām, ka pēc Francijas WRC rallija pirmās dienas daudziem par pārsteigumu vadībā atradās Dani Sordo. Tikai sekundi viņam zaudēja Peters Solbergs, bet 2,8 sekundes atpalika Sebastjans Ožjē.

Šodien sportistiem jāaizvada deviņi dopi, no kuriem pirmie četri jau aizvadīti. Kā ziņojām, tad šodien uz starta neizgāja mājinieks Sebastjans Lēbs, kura mašīnai ir nopietnas problēmas ar dzinēju, tāpēc, lai neriskētu to sabojāt vēl vairāk, komanda nolēma izstāties un sākt remontdarbus.

Pēc pirmajiem šīs dienas diviem posmiem vadību pārņēma P.Solbergs, taču viņa pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem bija ļoti mazs – 0,6 sekundes zaudēja Sordo, bet 1,1 sekundi atpalika Ožjē. Neveiksmīgs nākamais posms bija P.Solbergam, kurš pārsita mašīnas riteni un zaudēja 42 sekundes. Tāpat šajā posmā kārtējo avāriju šogad piedzīvoja krievu pilots Jevgēņijs Novikovs.

12. posmā ātrāko laiku uzrādīja Sordo, kurš tādējādi atguva savu pirmo pozīciju. Otrais ir Ožjē, bet trešais – P.Solbergs. ''Liela cīņa. Ir grūti, jo vietām, kur griezti līkumi, uz ceļa ir smiltis. Sordo brauc lieliski,'' dodoties uz servisa parku atzina Ožjē.

Joprojām neapturams SWRC klasē ir Tanaks, kurš tuvāko sekotāju apsteidz par vairāk nekā divām minūtēm.

Pēc servisa parka pilotiem bija jāveic pieci posmi. Ātrs šajos piecos posmos bija Ožjē, kurš uzvarēja trijos dopos, tādējādi palielinot pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Neveiksmīgi 13. posms beidzās tā brīža piektās vietas ieguvējam Krisam Mīkem, kurš piedzīvoja avāriju.

Līdz ar to pēc otrās dienas līderis ir Ožjē, kuram seko Sordo un P.Solbergs. ''Mēs joprojām turpinām cīņu par uzvaru. Redzēsim, kā mums ies rīt,” pēc dienas pēdējā posma teica Sordo, kamēr Ožjē atzina, ka pārsvars nav diez ko komfortabls un ka sportists savu vietu centīsies nosargāt arī rīt. SWRC klasē pirmo vietu joprojām saglabā igaunis Ots Tanaks, kurš tuvāko sekotāju apsteidz par vairāk nekā divarpus minūtēm.

Rallija pēdējā dienā sportistiem būs jāveic seši posmi ar kopējo garumu 51,36 kilometri.

Francijas rallija rezultāti pēc otrās dienas:

V.BraucējsMašīnaLaiks
1.S.OžjēCitroen DS3 WRC2:42:24.3
2.D.SordoMini Cooper WRC+9.5
3.P.SolbergsCitroen DS3 WRC+51.9
4.J.M.LatvalaFord Fiesta RS WRC+1:36.4
5.M.HirvonensFord Fiesta RS WRC+3:01.0
6.D.KuipersFord Fiesta RS WRC+5:59.3
7.A.AraužoMini Cooper WRC+6:08.8
8.H.SolbergsFord Fiesta RS WRC+6:25.6
9.M.OstbergsFord Fiesta RS WRC+7:16.4
10.P.KampanaMini Cooper WRC+7:43.8

  +1 [+] [-]

, 2011-10-01 13:54, pirms 13 gadiem
Solbergs nu gan ir neveiksminieks Nedaudz atgādina mūsu Vorobjovu ...

  +2 [+] [-]

, 2011-10-01 14:19, pirms 13 gadiem
Rallijs-2002 rakstīja: Solbergs nu gan ir neveiksminieks Nedaudz atgādina mūsu Vorobjovu ...
pilnīgi piekrītu tev, arī braukšanas stils viņiem ir vienāds, abi brauc ļoti ātri, cittreiz pārāk daudz riskē, lai sasniegtu labākos rezultātus, tāpēc sanāk nepatīkami, bet skaītājiem patīk šādi braucēji

  +2 [+] [-]

, 2011-10-01 14:22, pirms 13 gadiem
Un vēl jāatzīst ka šiem sportistiem nav kārtīgas firmas komandas, kā piem Ford vai Citroen , vai Latvijas rallijā - LMT, šie sportisti vairāk vai mazāk ir sponsori paši sev. un tas lielā mērā ieteikmē šo sportistu panākumus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja