Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvala: "Šī bija lielākā kļūda, ko esmu pieļāvis"

Latvala: "Šī bija lielākā kļūda, ko esmu pieļāvis"
Jari Mati Latvala
Foto: Mārtiņš Jankovskis, eSports.lv

Pēc Polijas rallija, kad avāriju pēdējā ātrumposmā piedzīvoja "Ford" komandas pilots Jari Mati Latvala, gan sportists, gan komandas vadītājs Malkolms Vilsons atzina, ka šī bijusi somu sportista lielākā kļūda visā rallija karjerā.

Jau ziņojām, ka pēdējā posmā, kas bija Superspeciālais ātrumposms, Latvala pieļāva kļūdu un ieskrēja metāla barjerās. Lai arī trieciens nebija pārāk liels, pilots bija spiests izstāties no Polijas rallija. Pēc rallija somu sportists paziņoja, ka, ja viņu izdzīs no komandas, viņš to sapratīs un pieņems.

"Viņš mums atkal devis lielu vielu pārdomām," saka komandas šefs Malkolms Vilsons. "Viņš brauks Somijā. Tur viņam atkal vajadzēs atgūt pārliecību pār saviem spēkiem. Tā avārija sagrāva mūs. Kurš gan varēja iedomāties, ka tas notiks superspeciālajā ātrumposmā?"

"Šī ir lielākā kļūda, ko esmu pieļāvis," saka Latvala. "Esmu sarūgtinājis visu "Ford" komandu un tās darbiniekus. Negadījums notika vienā ātrā līkumā, kurā iebraucu par ātru. Sekoja trieciens un es sabojāju mašīnas stūres iekārtu. Nākamajā līkumā nevarēju vairs pagriezt stūri un ieskrēju metāla barjerās."

''Mēs varējām finišēt pirmajā un otrajā vietā, taču tagad es nekādu labumu komandai vairs nevaru sniegt. Pilnībā sapratīšu, ja viņi mani vairs negribēs paturēt komandā."

Latvalas avārija

Izmantotie resursi:
autosport.com

  -4 [+] [-]

, 2009-07-01 23:23, pirms 15 gadiem
Diemžēl ne vien lielākā, bet iespējams arī stulbākā, ļoti žēl

  -2 [+] [-]

, 2009-07-01 23:49, pirms 15 gadiem
latvala neatgādina somu braucējus, viņi parasti brauc tehniski bet ātri, šitam kaut kas nedaudz trūkst, bet par mārketingu var neuztraukties!

  +4 [+] [-]

, 2009-07-02 00:30, pirms 15 gadiem
srajo rakstīja: latvala neatgādina somu braucējus, viņi parasti brauc tehniski bet ātri, šitam kaut kas nedaudz trūkst, bet par mārketingu var neuztraukties!
visi elites brauceeji ir tehniski un aatri...savaadaak jau nevar buut..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-07-02 09:00, pirms 15 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: bik nesapratu... viņš tai apmalei knapi pieskārās! Cik sūdīgai mašīnai jābūt, lai nespētu turpināt sacīkstes??????
Apmale tur tajaa visaa tikai "par tik par cik". Ieprieksheeja liikumaa aizkjeera ar smiltiim pildiitu benziina mucu liikuma iekshmalaa un sachakareejaa vai nu piekari vai stuures iekaartu. Shite var redzeet, ka apmalee jau tiek vilkts ar pa labi izgrieztiem ratiem - youtube.com: YouTube - 66th Rally Poland 2009 Latvala...

  +1 [+] [-]

, 2009-07-02 09:27, pirms 15 gadiem
Nu zināmā mērā var vilkt paralēles ar Hirvonenu. Savā laikā līdzīgi tam gāja kad viņš brauca ar Subaru. Pēc tam kad šo izmeta no komandas un bija jāmeklē nauda pašam tā ātri ''iemācījās" ne tikai ātri braukt, bet aizbraukt arī līdz finišam.

     [+] [-]

, 2009-07-02 13:03, pirms 15 gadiem
jl_globuss rakstīja: visi elites brauceeji ir tehniski un aatri...savaadaak jau nevar buut..
es nerunāju par elites braucējiem es runāju par tiem kas var uzvarēt, tādi ir 3 vai 4 braucēji, salīdzinot ar gronholmu, makinenu viņš ir pārāk pārgalvīgs, somi parasti ir nevis pārgalvīgi, bet droš braucējii!

     [+] [-]

, 2009-07-02 19:13, pirms 15 gadiem
Visi liek man mīnusus, bet gribiet teikt, kad Latvalam ir bijusi muļķīgāka kļūda??? - Nav.

Lielākas avārijas ir bijušās, bet nu ne jau šādas.

Žēl protams, jo ļoti simpatizē šis pilots.