Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2954, Did:0, useCase: 3

Jonass izcīna 2. vietu Nīderlandes čempionāta atklāšanas posmā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jonass izcīna 2. vietu Nīderlandes čempionāta atklāšanas posmā
Pauls Jonass

Latviešu motosportists Pauls Jonass svētdien, 5. martā, aizvadīja Nīderlandes atklātā motokrosa čempionāta “Dutch Masters” sacensības, kurās divu braucienu summā izcīnīja 2. vietu. Par uzvarētāju kļuva Brents Van Doninks no Beļģijas.

Nīderlandes motokrosa čempionāta sezonas atklāšanas posma sacensības notika Lieropas trasē. Pēc ļoti labi aizvadītā kvalifikācijas brauciena, “Standing Construct” komandu pārstāvošajam Jonasam pirmais brauciens nebija tik sekmīgs un finišu viņš sasniedza kā piektais, no līdera atpaliekot gandrīz 50 sekundes. Ātrākais braucējs trasē šajā braucienā bija Brents Van Doninks. TOP3 iekļuva arī Braiens Bogers (Nīderlande) un Romēns Fevrs (Francija).

Neskatoties uz pirmajā braucienā nosacīti pieticīgo rezultātu, otrais brauciens jau aizritēja Jonasa zīmē, kurš šogad no “Husqvarna” motocikla pārsēdies uz “Honda”. Latvijas sportists šajā braucienā izcīnīja uzvaru, otrajā vietā esošo Van Doninku apsteidzot par 20 sekundēm, kas ir vērā ņemams atrāviens. Trešajā pozīcijā šajā braucienā finišēja Henrijs Jakobi no Vācijas.

Piektā un pirmā vieta braucienos Paulam Jonasam nodrošināja “Dutch Masters” 1. posma sudraba medaļu divu braucienu summā. Par uzvarētāju kļuva Brents Van Doninks, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Braiens Bogers.

Sacensību rezultāti: