Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Marks Markess "MotoGP" sprintā izcīna pirmo uzvaru trīs gadu laikā

Juris Grīns
Juris Grīns

Marks Markess "MotoGP" sprintā izcīna pirmo uzvaru trīs gadu laikā
Marks Markess. Foto: motogp.com

Spānijā, Aragonas trasē šodien norisinājās "MotoGP" sprinta sacīkste, bet par tās uzvarētāju kļuva Marks Markess. Iepriekš savā karjerā "Gresini Ducati" komandas braucējs sprintos vēl nebija uzvarējis ne reizi.

Markess pirms tam aizvadīja lielisku kvalifikāciju, māju posmā uzrādot par vairāk nekā 0.8 sekundēm labāku rezultātu nekā tuvākie sekotāji Pedro Akosta, Frančesko Banjaja un Horhe Martins, kurus savā starpā šķīra niecīgs atstatums.

Sprinta sacensību startā Markess noturēja vadību, bet labs starts padevās arī Martinam, kā rezultātā "Pramac Ducati" braucējs nokļuva otrajā vietā. Sezonas kopvērtējuma līderim Banjajam tikmēr no trešās vietas bija ne tik labs starts, un viņš atkrita uz sesto pozīciju.

Banjajam turpinājums nebija veiksmīgs. Sanāca aizcīnīties līdz ceturtajai vietai, pēc tam riepas sāka zaudēt saķeri, nācās piekāpties vairākiem konkurentiem un finišā "Ducati" rūpnīcas pārstāvis ieņēma vien devīto vietu.

Markess aizvadīja pārliecinošu sacīksti, iekrājot pārsvaru pār konkurentiem un droši uzvarēja. Tā ir viņa pirmā uzvara ar "Ducati" motociklu, pirmā sprinta sacensībās un pirmā uzvara kopumā gandrīz trīs gadu laikā.

Martins finišēja otrajā vietā, bet pirmo trijnieku noslēdza Pedro Akosta. Tālāk finišēja Alekss Markess un Migels Oliveira.

"Grand Prix" sacensības Aragonas trasē startēs svētdien plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.

Sprinta sacīkste: