Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sacīkstēs gājis bojā "MotoGP" zvaigznes Vinjalesa brālēns

Juris Grīns
Juris Grīns

Sacīkstēs gājis bojā "MotoGP" zvaigznes Vinjalesa brālēns
Dīns Berta Vinjaless. Foto: WSBK

Motošosejas sacensībās Spānijā, Heresas trasē 15 gadu vecumā bojā gājis jaunais motosportists Dīns Berta Vinjaless, kurš bija pazīstamā "MotoGP" pasaules čempionāta braucēja Maverika Vinjalesa tuvs radinieks.

Berta bija viens no pieciem sportistiem, kuri "World Supersport 300" sacensību 11. apļa otrajā līkumā nokļuva sadursmē. Pēc šīs avārijas sacīkstes nekavējoties tika apturētas, bet nedaudz vairāk kā divas stundas vēlāk čempionāta pārstāvji paziņoja par traģēdiju.

Berta Vinjaless pārstāvēja ģimenei piederošo komandu "Vinales Racing Team", ko pirms šīs sezonas izveidoja Maverika Vinjalesa tēvs Anhels, lai palīdzētu jaunajam motosportistam karjeras izaugsmē. Berta aizvadīja savu pirmo sezonu "World Supersport 300" seriālā, un viņa labākais sasniegums bija Maņikūras trasē gūtā ceturtā vieta otrajā braucienā.

Maveriks Vinjaless pēc brālēna bojāejas vienojies ar "Aprilia" komandu, ka izlaidīs šonedēļ ASV gaidāmo "MotoGP" posmu. Sezonas pirmos desmit posmus spānis aizvadīja "Yamaha" rūpnīcas komandā un viņam bija līgums arī uz nākamo sezonu, bet nesaskaņu dēļ šo nometni Vinjaless pameta. "Aprilia" sastāvā viņš aizvadījis divus posmus.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...