Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Serģis: "Puiši izdarīja maksimumu un vēl vairāk, nekā sākotnēji bijām cerējuši"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Serģis: "Puiši izdarīja maksimumu un vēl vairāk, nekā sākotnēji bijām cerējuši"
Kristers Serģis. Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Latvijas komandas vadītājs Kristers Serģis sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' atzina, ka mūsu Motokrosa Nāciju kausa izlase šogad izdarīja maksimumu un sasniedza vairāk nekā bija gaidīts.

Jau ziņojām, ka Latvijas motokrosa izlase, kuras sastāvā brauca Pauls Jonass, Toms Macuks un Dāvis Ivanovs, Nāciju kausā izcīnīja astoto vietu, kas ir mūsu izlases augstākais sasniegums. Iepriekš neatkarības gados Latvija labāko rezultātu sasniedza 1992. gadā, kad salīdzinoši mazā konkurencē tika izcīnīta 11. vieta, bet pēc tam sekmīgākais bija 2014.gads, kad savās mājās "Zelta zirga" trasē Ķegumā tika gūta 12. vieta.

''Teikšu tā, ka visi puiši izdarīja maksimumu un vēl vairāk, nekā sākotnēji bijām cerējuši. Arī pašiem viņiem ir liels prieks par sasniegto. Uzskatu, ka Latvijas motorsportā ir veikts jauns ieraksts. Malači,” sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' prieku neslēpa Kristers Serģis.

''Bez lielām ambīcijām pirms sacensībām un, ņemot vērā, kāda bija situācija pašās sacensībās, tad rezultāts ir ļoti labs. Paldies visiem, kuri atbalstīja gan klātienē, gan mājās pie TV ekrāniem.''

Jautāts, vai Latvijas izlase varēja pacīnīties par vēl augstāku rezultātu, Serģis piebilda, ka ''Jā, domāju, ka varējām augstāk, jo no septītās vietas mūs šķīra tikai viens punkts. Arī paši puiši nedaudz pārdzīvo, bet tāpat uzskatu, ka rezultāts ir ļoti labs. Top 8 pasaulē, atrodoties starp lielajām valstīm, tas ir lielisks sasniegums. Teikšu godīgi - dubļi nepatīk nevienam, bet dubļu sacensības ir tā reize, kad vienam sacensības padodas labāk, bet citām - nē. Mūsu gadījumā šoreiz viss nostrādāja. Visi nobrauca līdz galam un bez lielām kļūdām, kas arī ļāva izcīnīt tik augstu rezultātu. Diemžēl pirmajā braucienā Tomam bija ķibeles ar brillēm, tāpēc viņš bija spiests iebraukt pakaļ jaunām brillēm, kur arī tika zaudētas vairākas pozīcijas. Iespējams, tur arī palika tas viens punktiņš, bet tas ir motokross. Es kā komandas vadītājs esmu ļoti apmierināts ar rezultātu.''

Otrajā braucienā ļoti ātrs slidenajā un smagajā trasē bija Pauls Jonass, kurš tobrīd ķēra līderi Glenu Koldenhofu. Kā bija redzams TV ekrānos, tad pāris vietās Pauls piedzīvoja diezgan bīstamus momentus. Uz jautājumu, vai komanda necentās nedaudz piebremzēt Paulu, lai sportists nepiedzīvotu kādu lielāku kļūdu, Kristers atklāja, ka ''Motokross ir motokross, un piebremzēt var tikai pēc finiša. Viņi visi brauca kā komanda un necīnījās par saviem individuālajiem punktiem. Iespējams, ja tas būtu pasaules čempionāta posms, Pauls brauktu vēl ātrāk un vēl vairāk spiestu no sevis ārā, bet šoreiz viņi visi brauca kā komanda, kur katram uzdevums bija finišēt abus braucienus, tā, lai vēlāk viņi varētu sev, līdzjutējiem un atbalstītājiem paskatīties acīs un pateikt, ka viņi izdarīja maksimumu. Šoreiz to viņi paveica. Nebija mums uzdevumi cīnīties par konkrētām vietām – galvenais bija braukt stabili un sasniegt finišu. Viņi izdarīja maksimumu un sasniedza vairāk nekā bija gaidīts.''

Nobeigumā Serģis piebilda, ka šis rezultāts noteikti dos pozitīvu stimulu jaunajai paaudzei. ''Uzskatu, ka šie trīs braucēji Latvijas motokrosa saimei iedeva patīkamas emocijas un stimulu jaunajai paaudzei tiekties pēc jaunām virsotnēm. Nekas nav neiespējami, ir tikai jāstrādā un jātrenējas.”

Visi rezultāti ŠEIT.

Nāciju kausa rezultāti:

V.ValstsPunkti
1.Nīderlande18
2.Beļģija47
3.Lielbritānija58
4.Igaunija64
5.Francija68
6.ASV68
7.Vācija72
8.Latvija73
9.Spānija73
10.Dānija77

  +5 [+] [-]

, 2019-09-30 14:01, pirms 4 gadiem
Malači !

  +1 [+] [-]

, 2019-09-30 15:03, pirms 4 gadiem
Varbūt kaut kur ir kāds info par blakusvāģu/kvadraciklu nāciju kausu? Kādas valstis/sastāvi startēs?

  -3 [+] [-]

, 2019-09-30 15:31, pirms 4 gadiem
Kaarels rakstīja: Varbūt kaut kur ir kāds info par blakusvāģu/kvadraciklu nāciju kausu? Kādas valstis/sastāvi startēs?
Latviju pārstāvēs 2 ekipāžas - Jonass/Stupelis un Serģis/Rasmanis.

     [+] [-]

, 2019-09-30 16:08, pirms 4 gadiem
Nav jau ko pārdzīvot par to vienu punktu tikpat labi mums ar Spāņiem ir vienādi un ja Paulin nebūtu pašās beigās noplīsis mocis mums būtu 9 vieta un Frančiem bronza viņiem noteikti gan ir ko pārdzīvot..
Bet jā cerams tagad pēc šī atspēriena mūsu izlase mēģinās katru gadu savākt labākos!

     [+] [-]

, 2019-09-30 17:42, pirms 4 gadiem
Var jau protams tagad zīlēt kafijas biezumos,bet uzskatu ka arī M.Karro varēja pacīnities par vietu komandā..pieredzi viņam neatnemt,bet vienīgi tas pārlieku lielais viņa azartiskums..

  +1 [+] [-]

, 2019-09-30 22:11, pirms 4 gadiem
Vnk.SUPER !!!!! Malači !!!Paldies!!!