Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Fevrs Somijā izcīna jau piekto MXGP uzvaru pēc kārtas

Juris Grīns
Juris Grīns

Fevrs Somijā izcīna jau piekto MXGP uzvaru pēc kārtas
Romēns Fevrs. Foto: mxgp.com

Franču motosportists Romēns Fevrs, kurš kopvērtējumā atrodas tālu aiz sezonas līdera Horhes Prado, izcīnījis uzvaru Somijā notikušajā pasaules motokrosa čempionāta 14. posmā MXGP klasē. Tikmēr MX2 klasē pirmo vietu divu braucienu summā sasniedza Andreā Adamo, kamēr Jago Gērtss piedzīvoja kritienu un atkal iedzīvojās savainojumā.

Pirmajā braucienā sākumā par līderi bija kļuvis Džeremijs Sīvers, taču "Kawasaki" braucējs Fevrs viņu apdzina jau otrajā aplī, finišējot mazāk nekā pusotru sekundi priekšā. Visu braucienu trešajā pozīcijā ierindojās sezonas līderis Prado. Pērnās sezonas čempions Tims Gajsers finišēja sestais, bet Džefrijs Herlingss, kuram šis ir pirmais posms pēc traumas sadziedēšanas, ieņēma astoto vietu.

Otro braucienu pārliecinoši aizvadīja Prado, jau sākumā pārņemot līderpozīciju un izcīnot uzvaru. Fevrs visu sacīksti bija otrais un finišēja vairāk kā divas sekundes aizmugurē, ar ko pietika, lai izcīnītu uzvaru Somijas posma summā. Trešais otrajā braucienā bija Glens Koldenhofs, bet Herlingss šoreiz jau ceturtais, kamēr Gajsers atkal sestais. Prado šajā posmā ieņēma otro vietu, bet Koldenhofs bija trešais.

MX2 klasē abās sacīkstēs pirmais finišēja čempionāta līderis Andreā Adamo no KTM nometnes. Tāpat abās sacīkstēs un summā otrais bija Simons Langenfelders, kamēr trešo vietu Somijas "Grand Prix" guvis Liams Evertss.

Tikmēr jau pirmajā braucienā pamatīga neveiksme piemeklēja Jago Gērtsu, kurš pēc vairāku posmu izlaišanas bija pamatīgi ieskrējies un lūkoja atgūt vadību kopvērtējumā no Adamo. Diemžēl viņš nespēja izvairīties no priekšā nokrituša sportista, pats piedzīvojot neveiksmīgu kritienu. Lai gan braucējs pats spēja pamest notikuma vietu, nācās veikt pārbaudes, kurās atklājās, ka sāpošais atslēgas kauls ir lauzts. Otrajā braucienā viņš uz starta neizgāja.

MXGP kopvērtējumā Prado pārsvars pār tuvāko sekotāju Fevru šobrīd ir 98 punkti, bet trešajā vietā esošais Sīvers zaudē jau 170 punktus. Līdz sezonas beigām vēl pieci posmi. MX2 klasē Adamo palielinājis pārsvaru pār Gērtsu līdz 60 punktiem, bet trešajā vietā tagad ir Evertss, kurš līderim zaudē 87 punktus. Jāpiebilst, ka traumas dēļ šajā posmā nepiedalījās Kajs de Volfs, kurš pirms tam kopvērtējumā bija trešais.

Pasaules motokrosa čempionāta 15. posms norisināsies 13. augustā Zviedrijā, Udevallas trasē.

Somijas posma rezultāti MXGP klasē:

MXGP kopvērtējums:

Somijas posma rezultāti MX2 klasē:

MX2 kopvērtējums:

     [+] [-]

, 2023-07-30 22:23, pirms gada
Lai ari konkurence laikam vāja, tāpat piecas uzvaras pēc kārtas ir iespaidīgi.

Kā Jonasam iet ar rehabilitāciju?

Paldies par pievienotajiem rezultātiem!

     [+] [-]

, 2023-07-31 08:54, pirms gada
Damokla_zobens_23 rakstīja: Lai ari konkurence laikam vāja, tāpat piecas uzvaras pēc kārtas ir iespaidīgi.

Kā Jonasam iet ar rehabilitāciju?

Paldies par pievienotajiem rezultātiem!
Jonasam vajadzētu būt atpakaļ uz Zviedrijas posmu, kas būs pēc divām nedēļām.