Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Pramac" šķiras no "Ducati" un turpmāk būs "Yamaha" rūpnīcas satelītkomanda

Juris Grīns
Juris Grīns

"Pramac" šķiras no "Ducati" un turpmāk būs "Yamaha" rūpnīcas satelītkomanda
Foto: motogp.com

Spēcīgā "Pramac" komanda, kuras braucējs Horhe Martins šobrīd ir "MotoGP" čempionāta līderis, pārtrauks divas desmitgades ilgušo sadarbību ar "Ducati" rūpnīcu. Jau no nākamās sezonas tā pārtaps par "Yamaha" satelītvienību.

Kopš 2020. gada "Pramac" bijusi "Ducati" galvenā partnerkomanda un startējusi ar jaunākajiem tobrīd pieejamajiem rūpnīcas specifikācijas motocikliem, kas atspoguļojies arī rezultātos.

Jau pērn Martins cīnījās par titulu, taču atzina "Ducati" rūpnīcas braucēja Frančesko Bagnaijas pārspēku, paliekot otrajā vietā kopvērtējumā. Šī gada pirmajos septiņos "MotoGP" posmos Martinam izdevies iekrāt 18 punktu pārsvaru pār Bagnaiju, un spānis ir čempionāta vadībā. Uzvarēt izdevies divos posmos. Otrs "Pramac" pārstāvis Franko Morbidelli ar augstiem rezultātiem neizceļas.

"Pramac" ienāca "MotoGP" čempionātā 2002. gadā, kļūstot par "Honda Racing Team" sponsoru, bet 2005. gadā uzsāka sadarbību ar "D'Antin Team", kas jau startēja ar "Ducati" motocikliem. Kopš tā laika "Pramac" sadarbojusies ar Itālijas motociklu ražotāju, līdz 2020. gadā kļuva par galveno partnerkomandu.

Pagājušajā gadā abas puses noslēdza līgumsaistības uz 2025. un 2026. gadu. Komandas īpašnieks Paolo Kampinoti šogad apjauta, ka "Ducati" arvien lielāku interesi izrāda par VR46 komandu un rūpnīca pat pieļāva, ka varētu piešķirt jaunāko motociklu Valentino Rosi komandai. Tas raisīja lielas nesaskaņas starp "Pramac" un "Ducati".

"Yamaha" savas satelītkomandas nav divas sezonas. Vēloties situāciju mainīt, kā pirmā tika noskatīta tieši VR46 vienība, tomēr tā nav vēlējusies slēgt līgumu. "Pramac" tika izvēlēta kā "plāns B". Zināms, ka vienošanās par sadarbību briedusi vairāku mēnešu garumā.

Tikmēr spāņu braucējs Alekss Markess pagarinājis līgumu ar "Gresini" komandu, kas startē ar iepriekšējā gada "Ducati" modeļa motocikliem. Nākamā sezona viņam būs trešā šīs komandas sastāvā. Brālis Marks Markess nākošgad jau ietilps "Ducati" rūpnīcas komandas sastāvā. Viņa aizstājējs vēl nav zināms.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv