Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss krīt uz zaudē Prado cīņā par uzvaru MXGP posmā Indonēzijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss krīt uz zaudē Prado cīņā par uzvaru MXGP posmā Indonēzijā
Foto: mxgp.com

Džefrijs Herlingss bija tuvu tam, lai pasaules motokrosa čempionāta posmā Indonēzijā izcīnītu uzvaras visās trīs šajā nedēļas nogalē notikušajās sacīkstēs, taču otrajā finālbraucienā piedzīvoja kritienu. Rezultātā par 11. posma uzvarētāju MXGP klasē kļuva "GasGas" komandas sportists Horhe Prado.

Sestdien "West Nusa Tenggara" posmā Herlingss uzvarēja kvalifikācijas sacīkstē, kamēr šodien tika aizvadīti divi finālbraucieni. Pirmajā no tiem KTM komandas pārstāvis parādīja dominējošu sniegumu, atradās vadībā no sākuma līdz beigām un finišā tuvāko sekotāju Prado pārspēja par desmit sekundēm. Aiz uzvarētāja 16 sekundes tālāk finišēja sezonas līderis Tims Gajsers, bet pirmo sešinieku noslēdza Kalvins Vlānderens, Andrea Bonakorsi un Džeremijs Sīvers.

Dramatisks izvērsās otrais brauciens. Herlingss atkal bija nokļuvis vadībā un bēga prom no aizmugurē esošajiem Gajsera un Prado. Sacensībās bija aizritējušas aptuveni desmit minūtes, kad titulētais Herlingss krita, rezultātā zaudējot uzvaru šajā posmā. Prado pirmajā aplī bija izbraucis no trases, dzenoties pakaļ Herlingsam. Gajsers nonāca vadībā, bet Prado pēc tam tika priekšā. Turpinājumā Gajsers uztriecās līdera motociklam un krita, bet vēlāk piedzīvoja vēl vienu kritienu un finišēja tikai piektais.

Prado aizbrauca pretī uzvarai, Herlingss mēģināja noķert sāncensi, bet finišēja otrais, piekāpjoties par piecām sekundēm. Ar to bija pilnīgi pietiekami, lai Prado šajā posmā uzvarētu, atstājot Herlingsu aiz sevis. Otrajā braucienā trešais finišēja Sīvers, bet tālāk ierindojās Vlānderens, Gajsers un Kevins Horgmo. Posmā aiz Prado un Herlingsa trešo vietu guva Vlānderens, kurš abos braucienos bija ceturtais. Gajsers šoreiz ceturtais.

Sezonas kopvērtējumā pēc 11 posmiem Gajsers ir 22 punktus priekšā Prado, kamēr Herlingss ir trešais un no līdera atpaliek 58 punktus.

Arī sezonas 12. posms norisināsies Indonēzijā, kad 6. un 7. jūlijā sportisti tiksies uz Lombokas "Grand Prix" izcīņu.

1. brauciens:

2. brauciens:

Posma kopvērtējums:

Sezonas kopvērtējums: