Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Banjaja neapturams Nīderlandes "MotoGP" posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Banjaja neapturams Nīderlandes "MotoGP" posmā
Frančesko Banjaja. Foto: Ducati Corse

"Ducati" rūpnīcas braucējs Frančesko Banjaja nodemonstrēja nevainojamu sniegumu šodien notikušajā "MotoGP" čempionāta Nīderlandes posma "Grand Prix" sacīkstē, atrodoties vadībā no starta līdz finišam. Horhes Martina pārsvars kopvērtējumā tagad sarucis līdz desmit punktiem.

Banjaja uzvarēja gan kvalifikācijā, gan sestdien notikušajās sprinta sacīkstēs, to pašu spējot ar vērienu atkārtot arī "Grand Prix" sacensībās. Šī viņam ir jau trešā uzvara pēc kārtas "Dutch TT" posmā.

Startējis no pole position, Banjaja pirmajā līkumā noturējās vadībā un pēc tam 26 apļus garajā sacīkstē vairs nebija noķerams.

"Pramac Ducati" vienību pārstāvošais sezonas līderis Martins bija saņēmis trīs starta vietu sodu par "bezatbildīgu" braukšanu kvalifikācijā, taču sacensībās aizcīnījās līdz otrajai pozīcijai. Noķert Banjaju nebija viņa spēkos un finišs sasniegts vairāk nekā trīs sekunžu atstatumā.

Pjedestāla trešo pakāpienu iekaroja "Ducati" braucējs Enea Bastianīni. Startējis no desmitās pozīcijas, viņš spēja parādīt labu veikumu, sevišķi sacensību beigu fāzē, kad apdzina Maveriku Vinjalesu, Fabio Di Džanantonio un Marku Markesu, ierindojoties trešajā vietā finišā.

Kvalifikācijā un sprintā piedzīvojis kritienu, M.Markess šoreiz guva ceturto vietu, taču to nesaglabāja, jo saņēma sodu par neatbilstošu spiedienu riepā, kā rezultātā atkrita uz desmitnieka beigām. Ceturtais līdz ar to šajā sacīkstē bija Di Džanantonio, kuram sekoja Vinjaless, Breds Binders un Alekss Markess septītajā pozīcijā.

Sezonas debitants Pedro Akosta bija septītais, bet krita pēdējā aplī.

Nīderlandes posma rezultāti:

Kopvērtējums:

     [+] [-]

, 2024-06-30 21:58, aizvakar
Sachsenrings ir Martina trase, būs interesanti!