Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Nīderlandietis Herlingss triumfē MXGP piektajā posmā Portugālē

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Nīderlandietis Herlingss triumfē MXGP piektajā posmā Portugālē
Džefrijs Herlingss. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

LETA. Nīderlandietis Džefrijs Herlingss svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta sezonas piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - prestižākās MXGP klases sacensībās.

Latvijas vadošais motosportists Pauls Jonass treniņā gūto savainojumu dēļ šajā nedēļas nogalē nestartēja, pirms tam izlaižot arī ceturto posmu.

Pirmajā braucienā ātrākais bija iepriekšējā sacensību posma uzvarētājs spānis Horhe Prado, kurš aiz sevis otrajā un trešajā vietā atstāja attiecīgi Francijas motosportistu Romēnu Fevru un Herlingsu. Savukārt otrajā braucienā pirmo vietu ieņēma Herlingss, kamēr otrais finišēja spānis Rubens Fernandess, kurš bija ātrākais kvalifikācijā, un trešajā pozīcijā ierindojās Fevrs.

Posmā uzvaru ar 45 punktiem svinēja Herlingss, 42 punktus sakrāja Fevrs, bet Prado tika pie 40 punktiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā, motosportistiem pelnot punktus arī kvalifikācijā, līderis ar 246 punktiem ir Prado, kurš par 17 punktiem apsteidz Herlingsu. Jonass ar 53 punktiem ir 16.vietā.

Izmantotie resursi:
LETA