Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pols Espargaro ar 250 km/h ietriecas sienā, bet smagas traumas negūst

Juris Grīns
Juris Grīns

Pols Espargaro ar 250 km/h ietriecas sienā, bet smagas traumas negūst
Pols Espargaro
Foto: AP/Scanpix

Malaizijā, Sepangas sacīkšu trasē notikušajos "MotoGP" testos pamatīgu avāriju piedzīvojis "KTM" komandas sportists Pols Espargaro, kurš pie ātruma 250 km/h avarēja un ietriecās sienā. Spānim paveicās, jo netika gūtas smagas traumas.

Pirmssezonas oficiālo testu otrajā dienā Espargaro pirms ceturtā līkuma nobloķēja riteni un nokrita no motocikla. Sportists ietriecās trases taisnes ārmalas sienā, apmeta vairākus kūleņus, pirms piezemējās grantī. Slimnīcā tika veikti izmeklējumi, taču nekādi lūzumi netika atklāti, lai gan testu pēdējā dienā Espargaro izvēlējās nepiedalīties.

"Jūtu, ka man šajā avārijā paveicās," stāsta "KTM" komandas braucējs. "Taisnē pamatīgi sabloķējos, kad nospiedu bremzes, un ietriecos ārmalas sienā. Trieciens notika ar ātrumu vairāk nekā 250 km/h, bet nekas daudz neatgadījās, nav lauzti kauli vai kas tāds. Vienīgi fiziski visur sāp, sevišķi pēda. Godīgi sakot, man ļoti paveicās."

Šobrīd "MotoGP" komandas un braucēji jau sākuši gatavoties jaunajai sezonai, kas startēs 18. martā Katarā.

Testu pirmajā dienā ātrākais bija Danijs Pedrosa ("Honda"), otro vietu ieņēma Andreā Doviciozo ("Ducati"), bet trešo labāko laiku sasniedza Horhe Lorenso ("Ducati"). Otrajā testu dienā pirmajā vietā ierindojās Maveriks Vinjaless ("Yamaha"), otrais bija Valentino Rosi ("Yamaha"), bet trešais - Kels Kračlovs ("LCR Honda"). Ar nedēļas labāko rezultātu 1:58.830 trešajā testu dienā ātrākais bija Lorenso, bet aiz viņa ierindojās Pedrosa un Kračlovs.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...