Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Martins ļoti pārliecinoši uzvar Indonēzijā, pēc starta krīt četri braucēji

Juris Grīns
Juris Grīns

Martins ļoti pārliecinoši uzvar Indonēzijā, pēc starta krīt četri braucēji
Horhe Martins. Foto: Motorsport.com

Nodemonstrējot lielisku sniegumu visā sacensību garumā, ļoti pārliecinošu uzvaru Indonēzijas "MotoGP" posmā izcīnījis "Pramac Ducati" komandas braucējs Horhe Martins. Kopvērtējumā viņam tagad 21 punkta pārsvars pār Frančesko Bagnaiju.

Martins veica labu startu no pole position un pārliecinoši noturēja vadību. Sākumā uz otro pozīciju pacēlās Enea Bastianīni, kuram sekoja Pedro Akosta. Titula pretendents Bagnaija sākotnēji saglabāja ceturto pozīciju, no kuras bija startējis, taču jau pirmā apļa beigās atkrita aiz Franko Morbidenlli un no otrās pozīcijas startējušā Marko Bedzeki.

Drīz pēc starta notika vairāku motociklu sadursme, kā rezultātā krita un izstājās Džeks Millers, Luka Marīni, Alekss Markess un Alešs Espargaro.

Akosta pēc tam pacēlās uz otro vietu, bet Martins tobrīd jau bija izveidojis vairāk nekā sekundes pārsvaru. Bastianīni ilgi nenosargāja trešo vietu - drīz vien Morbidelli un Bedzeki bija tikuši viņam garām. "Ducati" rūpnīcas braucēji atradās vairs tikai piektajā un sestajā pozīcijā. Bagnaiju mēģināja apdraudēt Marks Markess, taču mēģinājums apdzīt neizdevās. 12. aplī Markess nobrauca malā tehniskas problēmas dēļ - no motocikla pat parādījās liesmas.

Kādu laiku notika spraigas cīņas par trešo līdz sesto pozīciju. Bastianīni izdevās atgūt zaudēto - vispirms viņš apdzina Bedzeki, bet pēc tam arī Morbidelli, nonākot trešajā vietā, bet 21. apļa pirmajā līkumā motocikls izslīdēja un sekoja viegls kritiens.

Bagnaija ilgu laiku sekoja priekšā braucošajiem, bet pēc komandas biedra neveiksmes bija piektais. Bedzeki mēģināja vajāt Morbidelli, taču kļūdījās, atkrītot aiz Bagnaijas. Pēc tam Bagnaijam izdevās apdzīt Morbidelli un nodrošināt sev trešo vietu finišā.

Martins tā arī nepielaida Akostu tuvu klāt, vēlāk vēl vairāk palielināja pārsvaru un uzvarēja. Tā viņam ir trešā uzvara kādā no šīs sezonas "Grand Prix" sacīkstēm.

Līdz čempionāta beigām vēl pieci posmi. Nākamais tiks aizvadīts jau pēc nedēļas, 6. oktobrī Japānā, Motegi trasē. Šobrīd Martinam ir 21 punkta pārsvars kopvērtējumā pār Bagnaiju, kamēr tālu aiz viņiem Bastianīni notur trīs punktu pārsvaru pār M.Markesu.

Indonēzijas GP rezultāti:

     [+] [-]

, 2024-09-29 12:35, pirms nedēļas
Liela iespējamība, ka Akostu diskvalificēs dēļ riepu spiediena.

     [+] [-]

, 2024-09-29 12:36, pirms nedēļas
Tb, ne dsq, bet 16 sekunžu sods.

     [+] [-]

, 2024-09-29 13:04, pirms nedēļas
Martinators skaisti nobrauca ņemot vērā visus iepriekšējos notikumus.
Bet nu ļoti daudz kritienu un vēl Markezs uzsprāga.