Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Prado uzvar MXGP kvalifikācijas sacīkstē, Herlingss atgriežas ar desmito vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Prado uzvar MXGP kvalifikācijas sacīkstē, Herlingss atgriežas ar desmito vietu
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Somijā aizvadītas pasaules motokrosa čempionāta kvalifikācijas sacīkstes, MXGP klasē uzvaru izcīnot sezonas līderim Horhem Prado, bet MX2 klasē - Simonam Langenfelderam. Pēc vairāku posmu izlaišanas trasē atgriezies Džefrijs Herlingss.

"GasGas" vienības braucējs Prado aizvadīja stabilu kvalifikācijas sacīksti, jau startā izvirzoties līderpozīcijā un noturot vadību līdz finišam. Tikpat stabili otrais visu sacīksti bija Romēns Fevrs, kurš vienubrīd bija pietuvojies, tomēr pieļāva kļūdu, tā arī netiekot pie iespējas pacīnīties par uzvaru.

Trešais no pirmā līdz pēdējam aplim bija Rubens Fernandess.Tikmēr Džeremijs Sīvers ilgstoši atradās ceturtajā pozīcijā, bet pēdējā aplī viņam garām tika Glens Koldenhofs.

Sākumā līdz ceturtajai pozīcijai bija ticis Tims Gajsers, tomēr krita un beigās palika divpadsmitais.

Traumas dēļ izlaidis piecus posmus, Herlingss atgriezies čempionātā un kvalifikācijas sacīkstē guvis desmito vietu. Sākotnēji viņš bija otrajā desmitniekā, bet vairākas pozīcijas atguva un finišēja "Top 10".

Pauls Jonass turpina ārstēt savainojumu un arī Somijas posmā nepiedalās.

Arī MX2 klasē vadošo braucēji sniegums stabils - Langenfelders jau sākumā kļuva par līderi, tā arī aizbraucot līdz finišam, bet otrais visu sacīksti bija Saša Kūnens. Trešo vietu izcīnīja Jago Gērtss, cerot drīzumā atgūt vadību sezonas kopvērtējumā no Andreā Adamo, kurš šodienas cīņā ieņēma sesto vietu.

Vantā trasē pasaules čempionāta posms norisinās pirmo reizi.

MXGP kopvērtējumā līdera Prado pārsvars pār tuvāko sekotāju Fevru pirms Somijas posma bija 99 punkti, bet MX2 klasē Gērtss atradās tikai 13 punktus aiz Adamo.