Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Banjaja pēc laba starta uzvar "MotoGP" sprinta sacensībās Nīderlandē

Juris Grīns
Juris Grīns

Banjaja pēc laba starta uzvar "MotoGP" sprinta sacensībās Nīderlandē
Frančesko Banjaja. Foto: Motorsport.com

"MotoGP" čempionāta Nīderlandes posma "Dutch TT" sprinta sacensības noslēgušās ar "Ducati" komandas braucēja Frančesko Banjajas uzvaru. Itālim padevās labs starts, pēc kā viņš sāncenšiem nebija aizsniedzams.

Banjaja startēja no pole position un pirmajā līkumā iebrauca neapdraudēts. Sezonas kopvērtējuma līderis Horhe Martins no "Pramac Ducati" vienības saglabāja otro pozīciju, kamēr cīņā par trešo vietu Alekss Markess bija apdzinis Maveriku Vinjalesu.

Marks Markess bija kritis jau kvalifikācijā, turklāt visai iespaidīgi, kā rezultātā startēja tikai no trešās rindas. Titulētais spānis sprintā bija pacēlies līdz piektajai pozīcijas, tomēr jau otrajā aplī, pēc uzbraukšanas līkuma apmalei, atkal piedzīvoja kritienu.

13 apļus garā sprinta pirmo pusi Martins turējās mazāk kā sekundi aiz līderi, bet vēlāk Banjajas pārsvars palielinājās, un viņš pārliecinoši aizbrauca pretī uzvarai. Martins finišu sasniedza otrajā vietā, bet Vinjaless bija atguvis trešo vietu, kurā arī finišēja. Aiz vadošās trijotnes finišu sasniedza Enea Bastianīni un Fabio Di Džanantonio.

Īsi pirms finiša pamatīgu kritienu piedzīvoja Alešs Espargaro, kurš, iespējams arī guvis kādu savainojumu.

Alekss Markess dažas pozīcijas sacensību laikā pazaudēja un vēl saņēma long lap sodu, kas viņu atmeta uz astoto vietu finišā.

Sprinta rezultāti: