Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss pēc nākamās sezonas varētu noslēgt MXGP karjeru

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss pēc nākamās sezonas varētu noslēgt MXGP karjeru
Džefrijs Herlingss. Foto: mxgp.com

Holandiešu motosportists Džefrijs Herlingss šobrīd vēl nav izlēmis, vai turpinās motokrosa braucēja karjeru pēc nākamā gada, kad beigsies viņa pašreizējais līgums ar "Red Bull KTM Factory Racing" komandu. Iespējams, šī viņam ir priekšpēdējā sezona pasaules čempionātā.

"Šis var būt mans pēdējais līgums," neslēpj Herlingss. "Šobrīd ir sajūta, ka aizvien braucu labi, esmu pirmajā pieciniekā un varētu būt trijniekā, kad būšu labākā formā."

Herlingss savā karjerā piecas reizes kļuvis par pasaules motokrosa čempionu, trīs reizes to paveicot MX2 klasē un divas MXGP kategorijā. Pēdējo titulu viņš guva 2021. gadā, bet pēdējās divas sezonas bijis jāsamierinās ar traumām un to atstātajām sekām. Lai gan šo sezonu sportists uzsāka bez savainojumiem, kādreizējo formu aizvien nav atguvis. Pirmajā posmā Argentīnā Herlingss bija astotais, pēc tam Spānijā divu braucienu summā ieņēma ceturto vietu.

Pēdējo pilno sezonu, neizlaižot nevienu posmu, Herlingss aizvadīja 2018. gadā, kad otro sezonu startēja MXGP klasē. Kopš debijas pasaules čempionātā 2010. gadā, bijušas tikai trīs sezonas, kad Herlingss nav guvis traumas un piedalījies visos posmos.

Šobrīd viņš atsakās prognozēt, vai varētu startēt arī pēc 2025. gada, jo viss atkarīgs no tā, vai atkal netiks gūts kāds liels savainojums. Citādi iespējama arī Herlingsa pāriešana uz citu komandu, kas viņam pašam šķiet saistošs izaicinājums karjeras beigu posmā.

"Čempionātam pievienojas jauni ražotāji, mums ir "GasGas", KTM, "Kawasaki", "Honda" un "Beta", bet ienāk "Triumph" un "Ducati"," stāsta 29 gadus vecais braucējs. "Tas man liek uzdot sev jautājumu, kāpēc gan pēc nākamās sezonas man būtu jāapstājas? Protams, ja gūšu lielu traumu, tas būs cits stāsts, bet šobrīd vēl neko nezinu. Negribu braukt līdz 35 gadu vecumam, bet nesaku, ka pavisam noteikti beigšu karjeru jau nākamgad. Vēl ir pāragri teikt un, kamēr spēju braukt pirmajā pieciniekā, trijniekā, viss ir labi."

Herlingss atzīst, ka ir par vecu, lai domātu par karjeras veidošanu Amerikā: "Nezinu, noteikti ne superkrosā, jo esmu par vecu, lai to mācītos. Varbūt varētu startēt Amerikas motokrosā, bet, kad paskatos uz Džetu Lorensu... vēl nevaru pārspēt pat Horhi Prado, līdz ar to pret Lorensu man vispār nebūtu izredžu, jo viņš ir nākamajā līmenī."

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...