Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ivo Šteinbergs pirms EČ posma: "Katrās sacīkstēs eju uz maksimumu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ivo Šteinbergs pirms EČ posma: "Katrās sacīkstēs eju uz maksimumu"
Ivo Šteinbergs
Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Piektdien ar svinīgu parādes gājienu tiks atklāts Eiropas enduro čempionāta trešais posms. Divu dienu garumā vairāk nekā 150 sportisti no 16 Eiropas valstīm ar motocikliem pārbaudīs savus spēkus Ogres un Ikšķiles novada mežos.

Ogrē jau ieradušies pirmie čempionāta dalībnieki. Piektdien, sportisti izies tehnisko kontroli, novietos motociklus slēgtajā parkā, lai jau sestdien pulksten 9.00 dotos trasē.

Starp dalībniekiem būs arī CEC I.S.Racing komandas braucējs Ivo Šteinbergs, kuram šis būs pirmais Eiropas čempionāts karjerā.

"Par trasi daudz informācijas nav, bet kaut ko esmu jau redzējis. Piektdien vēl būs testi, kuros varēs izmēģināt distanci. Divi dopi varētu būt zināmi, bet viens ies pa Kranciema karjeru un tas varētu būt neierasts latviešu braucējiem, jo trasē būs akmeņi," stāsta Ivo.

"Šis būs mans pirmais EČ un dalībnieku sastāvs būs spēcīgs – itāļi un francūži būs favorīti un galvenie konkurenti, bet kaut kur trasē gan jau arī man būs priekšrocības, piemēram, meža posmā. Konkurenti nezina mani, savukārt es nepazīstu viņus un šādos apstākļos grūti prognozēt, kādi būs gala rezultāti. Svarīgi ir nekļūdīties un nepiedzīvot kritienu. Trešais dops Kranciema karjerā būs visgrūtākais."

Ivo atzīmē, ka liela nozīme būs laika apstākļiem un karstums nebūtu vēlams. "Jau skatījos, ko sola sinoptiķi, un varētu būt nedaudz virs 20 grādiem. Tā būtu normāla temperatūra. Katru dienu jāveic virs 180 kilometriem un tā būs nopietna izturības pārbaude."

Vai Ogre kā mājas sienas sola zināmas prieksrocības? "Es tā neteiktu. Pēc pirmās dienas varēs redzēt, kādās pozīcijās atrodas konkurenti un varēšu veikt korekcijas. Protams, katrās sacensībās eju uz maksimumu un šī reiz nebūs izņēmums. Līdz brīvdienām daudz nav atlicis un vairs neko krasi uzlabot nevaru, ko esmu apguvis pirmajā enduro sezonā, to būs jāparāda trasē.”

Enduro sacensības paredz, ka katrs braucējs trasē dodas individuāli. Mežā izvietotas zīmes, pēc kurām sportisti orientējas un atzīmējas kontrolpunktos noteiktā laikā. Pa vidu kontolpunktiem izveidoti ātruma testi, ko iesakām apmeklēt skatītājiem. Šeit divu dienu garumā izšķiries sacensību uzvarētāju sadalījums.

Enduro testi izveidoti bijušajā Tobago – X trasē Ikšķilē, Kranciema karjerā Tīnūžos un iepretim Ogres Zilo kalnu slēpošanas trases stāvlaukumam.

Informāciju sagatavoja:
CEC I.S. Racing