Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motocikli ierībinās Stendi: nākamnedēļ tiks aizvadīts Nacionālā kausa 5. posms

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Motocikli ierībinās Stendi: nākamnedēļ tiks aizvadīts Nacionālā kausa 5. posms
Toms Macuks. Foto: lmsf.lt

Nākamajā svētdienā tiks aizvadīts jau piektais Nacionālā kausa (NK) posms motokrosā. Piloti cīnīsies par godalgām un svarīgiem kopvērtējuma punktiem vienuviet - Stendes mototrasē.

Šosezon kopā paredzēti astoņi posmi NK ietvaros. Iepriekšējais posms tika aizvadīts 26. jūnijā, kad piloti sacentās ne vien NK, bet arī Jaunpils ''Līgo Kausa'' ietvaros. Toreiz uzvaras laurus prestižajā MX PRO klasē plūca Toms Macuks.

NK ir sacensības, kurās sportisti tiek godīgi sadalīti pēc prasmēm un ātruma. Kvalifikācijas brauciena rezultāts izsaka to, kurā ieskaitē pilots startēs. Jo labāks rezultāts kvalifikācijā, jo spēcīgāka klase.

Pieaugušie piloti tiks sadalīti MX A, MX B, MX C un MX D ieskaitēs. Protams, ka neizpaliks arī MX ZERO un prestižā MX PRO klase.

Jauniešu klases tikmēr tiks sadalītas divās daļās. MX 50, MX 65 un MX 85 piloti tiks sadalīti ''jaunpienācējos'' un ''vecākajos'' braucējos, lai iespējas būtu kā profesionāļiem, tā arī jaunākiem šī sporta entuziastiem. MINI MX ieskaitē gan nekas nemainīsies.

Igaunijas ciematā Paikusē tikmēr paralēli norisināsies otrais posms Baltijas čempionāta un kausa izcīņas ietvaros enduro. Tas gan ritēs divas dienas - 9. un 10. jūlijā. Sacīkstes tiks apvienotas arī ar trešo Latvijas čempionāta posmu enduro.

Pilnais sacensību kalendārs: ŠEIT

Nacionālais kauss motokrosā

DatumsNorises vieta
2.aprīlisPilsblīdene
14.maijsĶegums
18.jūnijsDobele
26.jūnijsJaunpils
9.jūlijsStende
27.augustsAinaži
10.septembrisStaicele
8.oktobrisJūrkalne

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv

     [+] [-]

, 2022-06-29 14:53, pirms 2 gadiem
Bisenieks šito pacels bez vikiem