Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Prado pret Gajseru: tiks noskaidrots 2024. gada MXGP čempions

Juris Grīns
Juris Grīns

Prado pret Gajseru: tiks noskaidrots 2024. gada MXGP čempions
Foto: mxgp.com

Šajā nedēļas nogalē Spānijā finišēs pasaules motokrosa čempionāta sezona un tiks noskaidroti abu klašu 2024. gada čempioni. MXGP kategorijā Horhem Prado neliels pārsvars pār Timu Gajseru, bet MX2 kategorijā Kajs de Volfs ir krietni drošākā atstatumā no Lukasa Kūnena.

Vēl pavisam nesen "Honda" rūpnīcas komandu pārstāvošais Gajsers bija kopvērtējuma vadībā, taču situācija mainījās iepriekšējā posmā Ķīnā. Pirmajā braucienā piedzīvojis kritienu, slovēnis pazaudēja daudz vērtīgus punktus un atkrita uz otro vietu kopvērtējuma tabulā, septiņus punktus aiz "GasGas" vienības braucēja Prado, kurš posma summā guva uzvaru. Līdz ar to viņu starpā šonedēļ gaidāms spraigs duelis par titulu.

Tīri matemātiskas izredzes saglabā arī veterāns Džefrijs Herlingss, taču KTM rūpnīcas braucējam ar labu sniegumu vien nepietiks. Pašlaik viņš atrodas 48 punktus aiz līdera Prado. Par uzvaru kvalifikācijas sacīkstē pienākas 10 punkti, bet katrā no finālbraucieniem pirmās vietas ieguvējs saņem 25 punktus...

MX2 klasē uz titulu vēl pretendē abi "Husqvarna" komandas sportisti. De Volfs atrodas 36 punktus priekšā Kūnenam, kurš uzvarējis pēdējos četros finālbraucienos pēc kārtas. Tomēr ar uzvarām visās sacīkstēs Spānijā nepietiks, lai pārspētu De Volfu kopvērtējumā. Trešo vietu čempionātā jau nodrošinājis "GasGas" vienības pārstāvis Simons Langenfelders, bet uz titulu viņš vairs nevar cerēt.

Kastīlijas-Lamančas GP posms norisināsies Kosarā, "Circuito Motor Ranch" trasē. Šī būs jau 19. trase, kurā uzņemts kāds no Spānijā notikušajiem pasaules motokrosa čempionāta posmiem un otrais Kastīlijas-Lamančas autonomajā apgabalā, kur sacensības iepriekš aizvadītas Talaveras de la Reinas trasē. Šogad šis būs jau trešais Spānijā notiekošais MXGP posms.

MXGP klasē uz starta stāsies 31 dalībnieks, bet MX2 kategorijā - 34. Sezonas noslēdzošo posmu aizvadīs arī "Yamaha" rūpnīcas komandas sportists Kārlis Alberts Reišulis. Latviešu motobraucējs šosezon būs aizvadījis 11 posmus MX2 klasē. Kopvērtējumā viņš pašlaik 15. vietā.

Pēdējo sezonas posmu aizvadīs arī Eiropas čempionāta braucēji. EMX250 klasē kopvērtējumā Matiss Valins ir 21 punktu priekšā Valerio Latam un 31 punktu priekšā Kasam Valkam. MX125 klasē Gijans Dēnsens vien sešus punktus priekšā Noelam Zanočam.

Pasaules čempionāta ietvaros sestdien norisināsies kvalifikācijas sacensības, bet finālbraucieni risināsies svētdien. MXGP klasē to sākums plkst. 15:15 un 18:10 pēc Latvijas laika, bet MX2 klasē - par stundu ātrāk.

MXGP kopvērtējums:

MX2 kopvērtējums: