Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Reišulis: "Ļoti laba, veiksmīga un pozitīva nedēļas nogale Šveicē"

Juris Grīns
Juris Grīns

Reišulis: "Ļoti laba, veiksmīga un pozitīva nedēļas nogale Šveicē"
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: Facebook.com/reisulis

Pagājušajā nedēļas nogalē, 24. un 25. augustā, Šveicē, Frauenfeldes mototrasē aizvadīts pasaules čempionāta 17. un Eiropas čempionāta desmitais posms EMX125 klasei motokrosā.

Kārlis Alberts Reišulis (“Monster Energy Yamaha Factory”) divu braucienu summā izcīnīja augsto 4. vietu, kas ir līdz šim viņa labākais sasniegums MX2 klasē.

Reišuļa komanda: "Satriecošu nedēļas nogali aizvadījis Kārlis Reišulis, piedaloties kārtējā pasaules čempionāta posmā motokrosā. Šoreiz sacensības notika Šveicē. Sestdien kvalifikācijas braucienā izdevās izcīnīt 8. vietu. Bet svētdien Kārlis bija noskaņojies cīnīties par augstākām vietām. Pirmajā braucienā lielāko brauciena daļu cīnījās par "Top 3" pozīciju, bet tad neveiksmīgi norāva visas briļļu plēvītes vienlaicīgi un brauciena otrā daļa bija jāpavada braucot bez brillēm, kā rezultātā tika zaudētas vairākas vietas, finišā 7. vieta. Otrais brauciens padevās izcili, startā izcīnīta starta karaļa balva un brauciena vadībā Kārlis atradās mazliet vairāk nekā 22 minūtes, kad viņu apdzina konkurents. Brauciena sākumā uzņemtais ātrais temps ļāva finiša līniju šķērsot otrajam, kas ir Kārļa motosportista karjeras augstākais sasniegums."

Kārlis Alberts Reišulis: "Šveicē veicās labi. Sacensības iesākās ar labu kvalifikācijas braucienu, kurā biju 8. vietā. Svētdien nedaudz uzlija un trase bija diezgan dubļaina. Diena iesākās ļoti labi – ātrākais apļa laiks iesildīšanās braucienā. Pirmā brauciena, pirmā puse bija pozitīva – atrados 4. pozīcijā. Aizmeta ar dubļiem brilles, sāku pieļaut kļūdas un izgāju no ritma. Finišēju 7. vietā. Otrais brauciens sākās pa visam labi – izcīnīju holeshot – startā aizbraucu pirmais, lielu brauciena daļu turējos līdera pozīcijā, bet beigās finišēju otrajā vietā. Šis ir līdz šim mans labākais rezultāts MX2 klasē. Kopumā ļoti laba, veiksmīga un pozitīva nedēļas nogale Šveicē"

Kopvērtējumā Kārlis Alberts Reišulis pēc astoņiem pasaules čempionāta posmiem MX2 klasē ieguvis 179 punktus un ieņem 16. vietu.

Eiropas čempionātā MX125 klasē Jēkabs Kubuliņš (“Kristera Serģa Motoklubs”) ieguva 21. vietu.

“Šveices posms nebija pārāk veiksmīgs un trase arī ne pārāk patika. Pirmajā braucienā sanāca slikts starts un kritiens pirmajā aplī, kas liedza cīnīties par augstām pozīcijām. Finišēju 20. vietā. Otrajā braucienā izdevās labs starts. Sāku cīnīties par augstākām pozīcijām. Biju jau ticis līdz 9. vietai, taču tad nokritu un motocikls iesprūda zem reklāmas banera. Nevarēju uz reiz dabūt to ārā, līdz ar to zaudēju vairākas vietas. Pēc tam vēl divi kritieni, finišēju 15. vietā,” tā par piedzīvoto Šveices mototrasē, stāsta Jēkabs Kubuliņš.

Rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...

8.septembrī Turcijā, Afjonkarahisaras trasē notiks pasaules čempionāta 18. posms, kā arī Eiropas čempionāta desmitais posms EMX250 klasei motokrosā. 29.septembrī Spānijā norisināsies Eiropas čempionāta 11. un noslēdzošais sezonas posms EMX125/EMX250 klasēm.