Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Banjaja uzveic Martinu "MotoGP" posmā Barselonā

Juris Grīns
Juris Grīns

Banjaja uzveic Martinu "MotoGP" posmā Barselonā
Foto: Motorsport.com

"Ducati" komandas braucējs Frančesko Banjaja guvis uzvaru "MotoGP" sezonas sestajā posmā Barselonas trasē, pārspējot mājinieku Horhi Martinu. Cīņā par uzvaru iesaistījās arī Pedro Akosta, taču piedzīvoja kritienu.

Startā no otrās pozīcijas vadību pārņēma Banjaja , bet, cīņu sākot no otrās rindas, otrajā vietā iekārtojās sezonas debitants Akosta. Tikmēr uz trešo vietu no septītās starta pozīcijas pacēlās čempionāta līderis Martins. No pole position startējušais Alešs Espargaro sākotnēji bija piektais, un priekšā viņam nokļuva arī Breds Binders.

Pirmajos apļos Akosta cieši sekoja līderim Banjajam, kuru katru brīdi gatavojoties uzbrukt. Sākotnēji abi bija mazliet attālinājušies no sekotājiem, bet tad Martins viņus noķēra, ceturtajā aplī apdzenot Akostu, bet apli vēlāk arī līderi Banjaju.

Akosta nepadevās un tika priekšā Banjajam, pēc kā sāka apdraudēt Martinu. Cīņa par uzvaru debitantam noslēdzās 11. aplī, kad, mēģinot veidot uzbrukumu, motocikls līkumā izslīdēja no trases un nonāca grants joslā. Pēc notikušā sportists atgriezās trasē, taču cīņa par augstākajām pozīcijām viņam bija galā.

Marks Markess sākotnēji nebija starp vadošajiem braucējiem, taču vēlāk spēja veikt vairākas apdzīšanas un sacensību otrajā pusē bija jau piektais. Binders jau bija atkritis uz aiz viņa, bet pēc tam Markesam izdevās apdzīt arī Raulu Fernandesu un Espargaro, nonākot pirmajā trijniekā.

Cīņā par uzvaru tikmēr Martins bija attālinājies, bet Banjaja viņu panāca un sešus apļus pirms finiša apdzina, pēc kā izveidoja pārsvaru un izcīnīja uzvaru. Martins finišēja vairāk kā sekundi aizmugurē, bet Markess izcīnīja trešo vietu. Itālim Banjajam šī ir trešā uzvara sezonā un otrā pēdējos trīs posmos.

Dienu iepriekš uzvarējis sprinta sacensībās, šodienas "Grand Prix" izcīņā Alešs Espargaro ierindojās ceturtajā vietā, kamēr Fernandesu cīņā par piekto vietu pārspēja Fabio di Džanantonio.

Sezonas septītais posms notiks 2. jūnijā Itālijā, Mudžello trasē.

Katalonijas GP rezultāti:

Kopvērtējums pēc 6. posma: