Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

VSB tiešraidē - MotoGP Japānas posms

VSB tiešraidē - MotoGP Japānas posms
Horhe Lorenco
Foto: AFP/Scanpix

Svētdien, 27.oktobrī, "Viasat" sporta kanāls "Viasat Sport Baltic" (VSB) pārraidīs MotoGP Pasaules čempionāta motošosejā Japānas Lielās Balvas izcīņu. Nenokavējiet MotoGP tikai kanālā VSB!

Iepriekšējā posmā, Austrālijas GP Filipailendas trasē, jaunuzklātā asfalta un strauji dilstošo riepu dēļ, MotoGP klases braucienā laikā visiem dalībniekiem 19 apļu sacīkstēs bija jāiebrauc nomainīt motocikls 9. vai 10.apļa laikā, bet Marks Markess to izdarīja 11.apļa beigās un tika diskvalificēts. Uzvarēja Horhe Lorenco, samazinot Markesa pārsvaru kopvērtējumā līdz 18 punktiem. Līdz ar to ievērojami lielākas izredzes cīnīties par titulu ieguvis šī brīža pasaules čempions Lorenco. Pirms Japānas GP Markesam ir 298, Lorenco 280 un Dani Pedrosam 264 punkti.

Arī Moto2 klasē līdzšinējais līderis palika bez punktiem - brits Skots Redings kvalifikācijā krita un lauza roku. Svētdienas rītā Redingam tika veikta operācija, kauls tagad ir savienots ar metāla plati un sešām skrūvēm, un Skots ir pilns apņēmības ne tikai vienkārši piedalīties Japānas GP, bet arī cīnīties par čempiona titulu. Šobrīd uzvarētājam Filipailendā Polam Espargaro ir 240, Redingam 224 un Estevem Rabatam 204 punkti. Moto3 klasē Filipailendā uzvarēja Alekss Rinss un pietuvojās Luisam Salomam līdz 5 punktu attālumam. Pirms sezonas pēdējiem diviem posmiem Salomam ir 300, Rinsam 295 un Maverikam Vinjalesam 278 punkti.

VSB komentētājs Tāls Meļķis: “Iespējams, jau priekšpēdējais Pasaules motošosejas čempionāta posms Japānā mums dos iespēju kronēt čempionu kādā no trim klasēm. Iespējams, tas nenotiks. Bet noteikti pretendentu loks sašaurināsies un sekojošā Valensija būs cienīgs tik saspringtā un aizraujošā čempionāta fināls. MotoGP - dīvainās Austrālijas sacīkstes rezultāti ļāvuši paspīdēt Lorenco cerību staram un reizē atklājuši aizkulišu cīņu nianses Hondas komandas iekšienē. Moto2 - Redinga sezonas beigu sacīkšu neizteiksmīgie rezultāti noslēgušies ar traumu un tikai brīnums ļaus pretoties Espargaro un Rabata ofensīvai. Moto3 - Salomam jākoncentrējas un jāsaglabā pārsvars pār Rinsu un Vinjalesu.”

VSB komentētājs Aldis Putniņš: “Notikumi Austrālijā situāciju MotoGP čempionātā ir sagriezuši gandrīz kājām gaisā. Ja pirms Filipailendas sacīkstes Horhes Lorenco iespējas cīnīties par titulu (pēc viņa paša vērtējuma) bija 2-3%, tad šobrīd spānis tās jau vērtē 20-30% robežās. Tomēr Yamaha līderim nepietiks tikai ar uzvarām šīs nedēļas posmā Motegi un pēdējā sacīkstē Valensijā, jo vajadzīga arī 'palīdzība' un kļūdas no Marka Markesa un Repsol Honda puses, lai sadeldētu 18 punktu deficītu. Svētdien mūs sagaida lielisks šovs visās trīs klasēs, jo cīņa turpinās arī par Moto2 un Moto3 tituliem un Motegi trase Japānā būs ļoti piemērots pārbaudījums tiem, kas uzskata sevi par Pasaules čempiona titula cienīgiem.”

MotoGP Japānas GP kanālā VSB komentēs Tāls Meļķis un Aldis Putniņš.

MotoGP Japānas GP kanālā "Viasat Sport Baltic”:
• Svētdien, 27.oktobrī 3:55 MotoGP Japānas GP. Moto3.
• Svētdien, 27.oktobrī 5:15 MotoGP Japānas GP. Moto2.
• Svētdien, 27.oktobrī 6:50 MotoGP Japānas GP. MotoGP.