Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markess: "Bastinīni būtu jāatņem iegūtā uzvara"

Juris Grīns
Juris Grīns

Markess: "Bastinīni būtu jāatņem iegūtā uzvara"
Horhe Martins un Enea Bastianīni. Foto: Motorsport.com

Horhe Martins uzskata, ka Enea Bastianīni veiktais apdzīšanas manevrs, kas itālim ļāva nodrošināt uzvaru "MotoGP" posmā Misano trasē, bijis pārāk agresīvs. Marks Markess tikmēr paudis, ka "Ducati" komandas braucējam par to pienāktos sods un uzvara būtu jāatņem.

Vēl Emīlijas-Romanjas GP izcīņas pēdējo apli kā līderis uzsāka Martins, taču Bastianīni ceturtajā līkumā ar riskantu manevru apdzina "Pramac Ducati" vienības sportistu, liekot sāncensim izbraukt asfalta drošības joslā. Pēc šīs epizodes Martinam vairs nebija iespējas mēģināt atgūt pozīciju un viņš finišēja otrais.

"Domāju, ka šis manevrs bija "par daudz", jo viņš izspieda mani ārā no trases, un es nevarēju cīnīties pretī," saka Martins. "Parādīju dažus žestus, jo tobrīd biju aizsvilies. Manuprāt, biju spēcīgākais, biju pelnījis uzvarēt, bet ir jau labi. Mēģināšu nākamreiz. Uzskatu, ka tur nebija vietas tādam manevram. Bet nav jēga turpināt par to runāt, jo tas neko nemainīs."

Neskatoties uz nepatīkamo epizodi, kopumā Martins var būt apmierināts, jo kritienu jau pirms tam piedzīvoja viņa galvenais sāncensis cīņā par 2024. gada "MotoGP" titulu Frančesko Banjaja. Līdz ar to kopvērtējumā Martins šobrīd izveidojis 24 punktu pārsvaru. Līdz sezonas beigām vēl jāaizvada seši posmi.

Tikmēr Bastianīni manevru komentējis arī titulētais Marks Markess, kurš nākošgad "Ducati" komandā startēs viņa vietā.

"Es redzēju atkārtojumu," saka Markess. "Uzskatu, ka, ja Enea arī izbrauca no trases, viņam jābūt vienas pozīcijas sodam. Jo, ja veic agresīvu apdzīšanu un esi iekšmalā, tā nav problēma. Bet, ja izbrauc ārpus trases, tas nozīmē, ka viena vieta ir jāzaudē. Nepiekrītu tiesnešu lēmumam neizmeklēt šo epizodi."

Bastianīni komentēja šādi: "Šis manevrs bija uz robežas, bet tā bija laba apdzīšana. Kad rodas iespēja uzvarēt, to ir jādara. Lai gan tas bija uz robežas, tā bija vienīgā iespēja."

Izmantotie resursi:
motorsport.com