Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Aizvadīts Mārupes kausa izcīņas mini motokrosā pirmspēdējais etaps

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Aizvadīts Mārupes kausa izcīņas mini motokrosā pirmspēdējais etaps
Mini motokross Jaunmārupē. Foto: Jānis Mickēvičs, imfoto.lv

24. augustā tika aizvadīts pirmspēdējais Mārupes kausa izcīņas posms mini motokrosā. Uz sacīkstēm kopā pulcējās 77 piloti.

Sacīkstes gan, galvenokārt, ir balstītas uz jauno braucēju attīstību, tāpēc mazais dalībnieku skaits lielajās klasēs ir pašsaprotams. Tās gan bija bagāti pārstāvētas.

MX50 jaunāko braucēju vidū ātrākais bija Leo Veinbergs, kurš aiz sevi atstāja Valteru Jurčenko un Robertu Vinteru. Vecāko pilotu starpā uzvaras laurus tikmēr plūca Tomass Tilāns. Otro vietu izcīnīja Ronalds Titovs, kamēr goda pjedestāla zemāko pakāpienu iekaroja Damirs Haimins.

MX50 rūķīšu ieskaitē uzvarēja Bruno Geitus. Otro vietu ieguva Ralfs Kalniņš-Kirilko, bet trešo Ričards Mihailovs. Rūķīšu ''open'' klasē šoreiz startēja tikai trīs piloti, kuri sarindojās sekojoši - Ralfs Siks, Roberts Eglītis un Everts Rozentāls.

MX65 jaunāko klasi pārstāvēja 11 piloti. Ātrākais bija Roberts Brants, kamēr otro vietu izcīnīja Ričards Jurčenko, bet trešo Edvards Jēkabsons. Vecāko ieskaitē bija par četriem pilotiem mazāk. Uzvaras laurus plūca Artūrs Vinters. Otrajā pozīcijā ierindojās Platons Čekurovs, bet trešajā Edvards Prialgauskis.

MX85 vidū pirmo vietu izcīnīja Rinalds Rečs, kamēr otrais palika Rems Sarovs, bet trešo vietu izcīnīja Gregs Laguta. Vecāko MX85 pilotu vidū bija vien četri piloti. Ātrākais bija Ričards Muraško. Sudraba godalgas Ralfa Zemīša kontā, bet bronza Rimas Stropus no Lietuvas.

MX125 klasē četru braucēju starpā ātrākais bija Emīls Solovjevs. Otro vietu izcīnīja Raivo Laicāns, kamēr trešais finišēja Oskars Zimarskis, aiz goda pjedestāla atstājot Raimondu Elvi Valtiņu.

MX2 junioru ieskaitē šoreiz bija tikai viens pilots - Dāvids Dīvs Vītols, kurš likumsakarīgi arī izcīnīja pirmo vietu.

Daiļo dzimumu šoreiz pārstāvēja septiņas braucējas. Ātrākā likumsakarīgi bija pieredzējusī Patrīcija Bērziņa. Otro vietu izcīnīja Sāra Vintere, bet trešo Paula Bertasiute.

Viena dāma bija arī Zelta mopēda klasē. Tā bija Justīne Reinolde. Viņai konkurence nebija un līdz ar to arī pirmā vieta meiteņu ieskaitē.

Zelta mopēda divu ātrumu klasē bija vien trīs piloti, kuri sadalīja goda pjedestālu. Tur gan cīņas bija intensīvākas - pirmajiem diviem pilotiem vienāds punktu skaits, bet trešā vieta no abiem atpalika vien par punktu. Pirmais bija Ralfs Krastiņš, otrais Varis Krastiņš, kamēr trešais Vitālijs Zakrevskis.

Zelta mopēda standarta klasē uzvaru izcīnīja Ivars Magaznieks. Otrajā vietā ierindojās Dzintars Teselskis, bet trešajā Eduards Strautnieks.

Šī gada mini motokrosa čempioni un laureāti tiks noskaidroti jau 25. septembrī, kad tiks aizvadīts sacensību seriāla pēdējais etaps.

Pilnie sacensību rezultāti: ŠEIT