Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Banjaja krīt pēdējā aplī, uzvaru "MotoGP" sprintā izcīna Espargaro

Juris Grīns
Juris Grīns

Banjaja krīt pēdējā aplī, uzvaru "MotoGP" sprintā izcīna Espargaro
Alešs Espargaro. Foto: Motorsport.com

Pēc tam, kad pēdējā aplī kritienu piedzīvoja čempions Frančesko Banjaja, par Katalonijas "MotoGP" posma sprinta sacensību uzvarētāju kļuvis Alešs Espargaro. Šonedēļ spānis paziņoja, ka pēc sezonas noslēgs karjeru.

Espargaro "MotoGP" klasē sāka startēt 2009. gadā, bet šī viņam ir pēdējā sezona. Pirms sava māju posma ilggadējais "Aprilia" braucējs paziņoja, ka nākamgad vairs čempionātā neatgriezīsies. Kontrakts beigsies gada beigās un jau pirms tā noslēgšanas pirms diviem gadiem sportists atzina, ka šis būs viņa pēdējais līgums karjerā.

Barselonas trasē tieši Espargaro startēja no pirmās pozīcijas, taču vadību nesaglabāja, sākotnēji atkrītot uz piekto vietu. Vēlāk viņam izdevās aizcīnīties līdz otrajai pozīcijai, bet vēl pēdējā aplī "Ducati" komandas pārstāvis Banjaja bija gandrīz sekundi priekšā. Tomēr piektajā līkumā itālis izslīdēja no trases, kā rezultātā Espargaro varēja svinēt uzvaru.

Labu sacīksti aizvadīja Marks Markess, kurš startēja tikai četrpadsmitais, bet finišēja otrais, pēdējā aplī uzveicot lielisko sezonas debitantu Pedro Akostu. Sezonas līderis Horhe Martins startēja septītais, neaizvadīja to vieglāko sacīksti, bet finišēja ceturtais. Līdz ar to pirmās četras vietas šajā sprintā guvuši Spānijas pārstāvji.

12 apļus garajā sacīkstē vadībā pabija pieci dažādi braucēji, turklāt trīs no viņiem krita, tobrīd atrodoties vadībā. Startā par līderi no otrās pozīcijas kļuva Banjaja, bet spraigā cīņā vadību vēlāk pārņēma Rauls Fernandess. Ilgi noturēt pirmo vietu viņam neizdevās, jo sekoja kritiens desmitajā līkumā. Tālāk vadību uzņēmās Breds Binders, taču arī viņam bija tāds pats liktenis - kritiens piektajā līkumā, pēc kā Banjaja atguva vadību.

Katalonijas "Grand Prix" galvenā sacīkste startēs svētdien plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.

Sprinta rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv