Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

A.Sanders: "Citā dārziņā zemenes saldākas''

A.Sanders: "Citā dārziņā zemenes saldākas''
Toms Macuks

Kļuvis zināms, ka ''Rodeo MX Racing'' komandas braucējs Toms Macuks šogad startēs MX1 klasē. Lai labāk sagatavotos jaunajai sezonai, komanda aizvadīja treniņus Itālijā, bet par to plašāk stāsta komandas vadītājs Arvis Sanders.

''Rodeo MX Racing Team'' – pagājušās sezonas lielākais neveiksminieks komandu cīņās par ''Battery Superkauss'' lielo balvu. Atgādināsim, ka pirms Kandavas finālpoma ''Rodeo MX Racing Team'' bija pārliecinošs līderis, bet pēdējā posmā fatālas neveiksmes piedzīvoja visi komandas līderi, un klubam pēc aizvadītā fināla nācās samierināties ar otro vietu sezonas kopvērtējumā. Šobrīd komandā sastāvā gaidāmas arī izmaiņas, bet skaidrs ir tas, ka komandā paliks viens no tās līderiem, Latvijas meiteņu viens no iekārojamākajiem motokrosa braucējiem - Toms Macuks, kurš šogad startēs MX1 klasē. Komanda šobrīd cītīgi gatavojas gaidāmajai sezonai, aizvadot treniņus Itālijā. Pirms došanās uz treniņnometni tika iztaujāts komandas vadītājs Arvis Sanders.

Nedaudz vairāk kā pēc mēneša iesāksies trešā ''Battery Superkauss'' sezona - kā komandai sokas ar sagatavošanās procesu?
Paldies, viss notiek pēc plāna, gatavojamies ar pilnu atbildības sajūtu. Aizvadām fiziskos treniņus sporta zālē un peldbaseinā, kā arī slēpošanas trasēs. Testējam jauno ''Suzuki'' tehniku ''Adrenalin'' arēnā Igaunijā, kas pie reizes ir arī lielisks braukšanas treniņš ziemas apstākļos.

Secinājumi pēc pagājušās sezonas?
Secinājumi - nedrīkst pieļaut taktiskas kļūdas, summējot komandas rezultātus. Tai pašā laikā nedomāju, ka mūsu komandā būtu nepieciešams pieņemt kardinālus risinājumus, lai uzlabotu sniegumu. Man nav pamats domāt, ka kāds no mūsu sportistiem negribētu uzvarēt vai ieguldīt visu maksimumu, lai sasniegtu pēc iespējas augstākus rezultātus.

Vai komandas pamatsastāvs jau ir nokomplektēts un ir sagaidāmas kādas izmaiņas salīdzinoši ar iepriekšējo sezonu?
Šobrīd vēl neesam nokomplektējuši komandu par 100%, bet esam tuvu tam. Ir aizgājuši sportisti, kuri uzskatīja, ka ''citā dārziņā zemenes ir saldākas'', bet tā ir normāla parādība Latvijas motosporta aprindās, jo staigātāji jau ir bijuši vienmēr. Prieks, ka ir arī nākuši klāt sportisti, kuri vēlas pierādīt sevi "Rodeo" rindās un sportot kopā ar mums.

Vai pēc ''Battery Superkauss'' izveidošanās par nopietnu ''spēlētāju'' Baltijas motokrosa tirgū ir izmainījusies situācija arī sportistu atalgojuma ziņā, proti, honorāru apjoms - sportistu prasības, lai piesaistītu tos uz konkrētām sacensībām?
Jāsaprot, ka ''Battery Superkausss'' ir lieliski organizēts šovs, bet tie ir tikai 5 apļi, kas ne vienmēr ataino sportista īsto varējumu un sportisko formu. Tas nav salīdzināms ar MX GP vai Amerikas Superkrosu, kur finālā sportistam jābrauc 20 apļi, tāpēc neuzskatu, ka būtu šajā jomā īpaši jāiespringst. Šobrīd mums nav prioritāte piesaistīt augsta līmeņa sportistus par katru cenu. ''Rodeo'' komandā algoti sportisti nav, strādājam uz savstarpējās sapratnes principiem. Varbūt citiem ambīcijas ir lielākas saistībā ar ''Battery Superkausu”, bet mūs vieno kopīgi mērķi un vēlme labi padarīt kopējo darbu, kas dod lielāku atdevi un gandarījumu par sasniegto rezultātu.

Kāds ir Jūsu skatījums komandas veidošanai ilgtermiņā – vai komandas pamatkodolu plānojat veidot uz savu audzēkņu – bērnu un jauniešu bāzes, vai piesaistot spēcīgus leģionārus?
Līdz šim komandas kodolu ir veidojuši ''Rodeo” sportisti, kuri komandā startē jau vairāk par trīs gadiem. Uzskatu, ka ir produktīvāk un vieglāk strādāt ar sportistiem, kurus vairāku sezonu garumā esi iepazinis tuvāk, tādējādi apzinoties viņu varējumu un vēlmes, tāpēc paliksim pie „pārbaudītām vērtībām”.

Kuri būs komandas galvenie sacensību seriāli šajā sezonā, kurā piedalīsies komanda un arī atsevišķi sportisti?
Šajā jautājumā viss atkarīgs no piesaistītā finansējuma apjoma, bet plānots piedalīties arī LR Čempionātā un Eiropas Čempionātā, kā arī tuvākajos MX GP posmos. Akcents šogad tiek likts uz Tomu Macuku, kurš šobrīd intensīvi gatavojas jaunajai sezonai MX1 klasē.

Kādus mērķus komanda ir nospraudusi šai ''Battery Superkauss sezonai?
Sportā mērķiem ir jābūt, bet tiem ir jābūt adekvātiem šā brīža ekonomiskajai situācijai, tāpēc nesteigsimies notikumiem pa priekšu, būšu priecīgs un pateicīgs saviem sportistiem, ja izdosies finišēt TOP 3 sezonas noslēgumā.

Jūsuprāt, vai ''Battery Superkauss” ir devis ''jaunu elpu” visai motokrosa attīstībai Latvijā?
Manuprāt, kustību jeb gaisu ''Battery Superkauss” Latvijas motokrosa dzīvē ir sakustinājis „pieaugošā viesulī”. Pirmkārt, ar savu PR veidošanu un publicitāti par motokrosu kopumā. Kas attiecas uz mūsu komandu, esam MX apritē jau no 1997.gada un vai tā ir jauna elpa mums? Domāju, ka nē. Tā ir kārtējā jaunā sezona, kurai gatavojamies tāpat kā iepriekšējās sezonās, pēc noteikta plāna un režīma. Pieļauju, ka jaunām komandām tas ir jauns izaicinājums un vēlme līdzināties labākajiem, kā arī pierādīt savu varējumu uz pārējo fona, kas, protams, ir apsveicami un progresējoši.

Ko Jūs kā komanda šogad sagaidāt no ''Battery Superkauss” organizatoriem?
Pirmkārt, jau labus laika apstākļus. Otrkārt, lai atrod kopēju valodu ar LaMSF. Mums taču ir piemēri ar alternatīvajiem motosporta dzīves veidotājiem, kuri diemžēl ne vienmēr ir pozitīvi.

Kāds ir Jūsu viedoklis, kāpēc ir vērts apmeklēt un piedalīties ''Battery Superkauss” sacensībās?
''Battery Superkauss” ir lielisks, dinamisks, labi organizēts moto šovs, kurā ir padomāts gan par skatītājiem, gan sportistiem. Demokrātisks klašu sadalījums gan ātriem, gan lēnākiem sportistiem. Izaicinājums ikvienam, kurš piedalās!

Informāciju sagatavoja:
Superkauss

twitter.com
Incompatible Browser | Facebook