Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MX2 posmu Šveicē Reišulis uzsāk ar astoto vietu kvalifikācijas sacensībās

Juris Grīns
Juris Grīns

MX2 posmu Šveicē Reišulis uzsāk ar astoto vietu kvalifikācijas sacensībās
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: Facebook.com/reisulis

Kārlis Alberts Reišulis izcīnījis astoto vietu pasaules motokrosa čempionāta 17. posma kvalifikācijas sacensībās Šveicē. Uzvaru MX2 klasē guva Lukass Kūnens, kamēr MXGP kategorijā pirmajā vietā ierindojās Horhe Prado.

"Monster Energy Yamaha Factory" komandas braucējs Reišulis pēc starta bija pacēlies uz astoto vietu, bet pirmo apli noslēdza devītais. Vēlāk viņam izdevās tikt priekšā komandas biedram Tibo Benistānam un finišēt astotajā vietā. Benistāns atgriezies trasē pēc deviņu posmu izlaišanas traumas dēļ. Trešais komandas braucējs Riks Elzinga bija septītais, finišējot pusotru sekundi priekšā Reišulim.

Startā Frauenfeldes trasē pirmajās pozīcijās iekārtojās "Husqvarna" braucēji Lukass Kūnens un Kajs de Volfs. Sacensību nobeigumā čempionāta līderis De Volfs mēģināja apdraudēt komandas biedru, bet kļūdījās un finišēja otrais, noturot sev aizmugurē Simonu Langenfelderu.

MXGP klasē ar vērienu pēc traumas izārstēšanas atgriezās Rubens Fernandess, kļūstot par kvalifikācijas sacensību līderi. "GasGas" vienības braucējs Horhe Prado viņu apdzina un vēlāk uzvarēja. Sezonas līderis Tims Gajsers un Džefrijs Herlingss pēc starta bija aiz vadošā piecinieka, bet pacēlās augstāk, finišējot otrajā un trešajā vietā. Lielisku atgriešanos piedzīvoja Maksims Reno, sasniedzot ceturto vietu. Fernandess beigās bija astotais.

Turpat norisinās arī Eiropas motokrosa čempionāta sacensības. EMX125 klasē startē Jēkabs Kubuliņš, kurš pirmo braucienu pabeidzis 20. vietā. Noels Zanočs bija līderis, bet izstājās motocikla problēmu dēļ, kā rezultātā kopvērtējumā zaudējis pirmo pozīciju Gijanam Doensenam, kurš finišēja sestais. Uzvaru guva Simone Mančīni.

EMX250 klasē jau startā vadību pārņēma un vēlāk uzvaru guva Valerio Lata, aiz sevis atstājot Kasu Valku un Ivano van Erpu, bet sezonas līderis Matiss Valins, kurš tikko noslēdzis līgumu ar "Kawasaki" komandu par startēšanu MX2 pasaules čempionātā nākamajā sezonā, finišēja ceturtais.