Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Portugāles "MotoGP" posmā uzvar Martins, pirms finiša krīt vairāki līderi

Juris Grīns
Juris Grīns

Portugāles "MotoGP" posmā uzvar Martins, pirms finiša krīt vairāki līderi
Horhe Martins. Foto: Motorsport.com

"Pramac Ducati" komandas braucējs Horhe Martins guvis pārliecinošu uzvaru "MotoGP" sezonas otrajā posmā Portugālē, kamēr aiz viņa finišu sasniedza Enea Bastianīni un sezonas debitants Pedro Akosta. Neilgi pirms finiša notika vairāki incidenti.

Startā no trešās pozīcijas uz pirmo pacēlās Martins, no pole position uz otro vietu atkrita Enea Bastianīni, bet jau dažu līkumu pirmo līkumu laikā ceļu uz otro vietu sev izkaroja Maveriks Vinjaless. Viņš startēja otrais, uz brīdi nedaudz atpalika, bet spēja atgūt pazaudēto. Dienu iepriekš "Aprilia" komandas braucējs bija uzvarējis sprinta sacīkstē.

Martins sacensību turpinājumā tālu aizbēgt no sekotājiem nespēja - Vinjaless un Bastianīni mina cieši uz pēdām, tomēr spraigas cīņas par pozīcijām nesekoja.

Lielisku veikumu rādīja talantīgais "MotoGP" klases debitants Akosta. Apdzinis Džeku Milleru, Bredu Binderu un Marku Markesu, astotajā aplī spānis nonāca piektajā pozīcijā. Pēc tam viņam izdevās noķert un ilgstoši vajāt pasaules čempionu Frančesko Banjaju. Dienu iepriekš Banjaja bija piedzīvojis kritienu no pirmās pozīcijas, taču šodien cīņā par uzvaru neiesaistījās un arvien vairāk atkrita aiz pirmā trijnieka. 21. aplī Akosta ar visai agresīvu manevru tika priekšā un drīz vien attālinājās.

Uzreiz pēc tam vajāt Banjaju uzsāka Markess. Trīs apļus pirms finiša Markess izšķīrās uz reāla manevra veikšanu, bet tajā pašā līkumā Banjaja atgriezās iekšmalā, abu motocikli saskārās un sekoja kritieni. Sportisti nebija cietuši.

Tuvojoties finišam Martins jau bija iekrājis sekundes pārsvaru un aizbrauca pretī uzvarai. Bastianīni tikmēr mērķēja iegūt otro vietu un pēdējā apļa starta taisnē tika garām Vinjalesam, kurš savukārt pirmajā līkumā izbrauca no trases un piedzīvoja kritienu.

Savā otrajā "MotoGP" klases "Grand Prix" sacīkstē līdz ar to trešo vietu sasniedzis Akosta, bet notikušo incidentu rezultātā pie ceturtās un piektās vietas tika KTM komandas braucēji Binders un Millers.

Kopvērtējumā tagad līderis ir Martins, kuram 18 punktu pārsvars pār Binderu, bet 21 punktu atpaliek Bastianīni. Banjaja pēc neveiksmīgā posma nokritis uz ceturto vietu un ir 23 punktus aiz līdera. Nākamās sacensības notiks 13 un 14. aprīlī ASV, Ostinas trasē.

Rezultāti: