Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānis Mārtiņš Reišulis EMX250 klasē debitē ar ceturto vietu pirmajā posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jānis Mārtiņš Reišulis EMX250 klasē debitē ar ceturto vietu pirmajā posmā
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: Yamaha Racing

Jānis Mārtiņš Reišulis sekmīgi debitējis Eiropas motokrosa čempionātā EMX250 klasē, sezonas pirmajā posmā Spānijā divu braucienu summā sasniedzot ceturto vietu. Kārlis Alberts Reišulis otrajā braucienā bija ceļā uz otro vietu, bet piedzīvoja izstāšanos pēdējā aplī.

Pirmajā braucienā, kas norisinājās sestdien, uzvaru guva Valerio Lata, K.Reišulis ieņēma otro vietu, bet J.Reišulis debijas sacīkstē sasniedza sesto pozīciju.

EMX250 otrajā finālbraucienā K.Reišulis jau no pirmā apļa atradās otrajā vietā un gandrīz visu sacīksti pavadīja aiz Matisa Valina, vēlāk sākot atpalikt. Lai uzvarētu posma kopvērtējumā Latam vajadzēja finišēt vismaz otrajā vietā. Pēdējos apļos itāļu sportistam izdevās apdzīt gan Ivano van Erpu, kad K.Reišuli, paceļoties uz otro vietu. Savukārt K.Reišulis pēdējā aplī izstājās sajūga problēmu dēļ.

J.Reišulis otrā brauciena ievadā ieņēma astoto vietu, aizvadīja spraigas cīņas, veica apdzīšanas un dažus apļus pirms finiša bija sestais. Pēdējos pāris apļos viņam izdevās pacelties līdz ceturtajai vietai.

Sestā un ceturtā vieta braucienos pirmo posmu J.Reišulim ļauj noslēgt ceturtajā pozīcijā. K.Reišulis pēc otrās vietas pirmajā braucienā un neveiksmes otrā brauciena izskaņā summā šo posmu pabeidzis ar astoto rezultātu.

Jāatgādina, ka brāļi Reišuļi šogad pārstāv "Team VRT Yamaha Racing" rūpnīcas komandu. K.Reišulis aizvada otro sezonu EMX250 klasē, kamēr J.Reišulim šis ir pirmais gads uz 250cc motocikla Eiropas čempionātā. Pērn viņš kļuva par EMX125 čempionu.

Lata ar divu punktu pārsvaru pār Valinu kļuva par Spānijas posma uzvarētāju, kamēr trešo vietu ieņēma Reišuļu komandas biedrs Van Erps.

Pārējie latvieši, kas stājās uz starta, arī šodien punktus neguva. Mairis Pumpurs ("MX Moduls") ieņēma 22. vietu, bet Edvards Bidzāns ("KMP Honda Racing") finišēja 31. vietā starp 40 braucējiem.

2. brauciena rezultāti:

Kopvērtējums:

Pilni rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...

     [+] [-]

, 2024-03-24 13:44, pirms mēneša
85iekos Bidzāns cīnijās ar Latu pa pirmo prīzi.tagad...

     [+] [-]

, 2024-03-24 14:07, pirms mēneša
Nabaga K.Reišulis stabils podium aizgāja gar degunu..