Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Alešs Espargaro paziņo par "MotoGP" karjeras beigšanu

Juris Grīns
Juris Grīns

Alešs Espargaro paziņo par "MotoGP" karjeras beigšanu
Alešs Espargaro. Foto: motopg.com

Spāņu motosportists Alešs Espargaro šodien oficiāli paziņojuma par lēmumu pēc šīs "MotoGP" sezonas noslēgt karjeru.

34 gadus vecais braucējs par lēmumu paziņoja īpašā preses konferencē pirms šonedēļ gaidāmā māju posma Barselonā, kur pagājušajā gadā viņam izdevās uzvarēt gan sprinta, gan galvenajā sacīkstē.

Pēc šīs sezonas Espargaro beigsies līgums ar "Aprilia" komandu. Jau pirms šī kontrakta noslēgšanas, pirms diviem gadiem, viņš paziņoja, ka tas būs viņa pēdējais līgums "MotoGP" karjerā.

Pirmos startus "MotoGP" klasē Espargaro aizvadīja 2009. gadā "Pramac Racing" sastāvā un šajā komandā 2010. gadā arī veica pirmo pilno sezonu. Pēc tam uz gadu viņš atgriezās "Moto2" kategorijā, bet kopš 2012. gada ik sezonu startējis "MotoGP" klasē.

Divas sezonas Espargaro pavadīja "Suzuki" rūpnīcas vienībā, pirms 2017. gadā pievienojās "Aprilia" nometnei, ko pārstāv joprojām. Sekmīgākās viņam izvērsušās tieši pēdējās sezonas, kad arī izcīnītas vienīgās trīs uzvaras karjerā. 2022. gadā sportists pat ierindojās augstajā ceturtajā vietā kopvērtējumā, pērn bija sestais, bet šobrīd, kad aizvadīti pieci posmi, ieņem astoto vietu.

"MotoGP" startē arī Aleša jaunākais brālis Pols Espargaro, kurš pārstāv "GasGas" rūpnīcas komandu.

Izmantotie resursi:
motorsport.com