Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Banjaja pieļauj kļūdu, uzvaru Portugāles GP sprinta sacīkstēs gūst Vinjaless

Juris Grīns
Juris Grīns

Banjaja pieļauj kļūdu, uzvaru Portugāles GP sprinta sacīkstēs gūst Vinjaless
Maveriks Vinjaless. Foto: Motorsport.com

Šodien notikušā "MotoGP" sezonas otrā posma sprinta sacensībās Portugālē ilgu laiku vadībā esošais divkārtējais čempions Frančesko Banjaja pieļāva kļūdu, kā rezultātā situāciju prata izmantot un uzvaru sasniedza Maveriks Vinjaless.

Banjaja jau sākotnēji bija pārņēmis vadību un pārliecinoši devās pretī uzvarai sprinta sacīkstē. Devīto apli viņš uzsāka ar sekundes pārsvaru pār tuvāko sekotāju, bet pirmajā līkumā kļūdījās, izbrauca ārpus trases un atkrita uz ceturto pozīciju.

Rezultātā vadībā nokļuva "Aprilia" komandas braucējs Vinjaless, kuram tobrīd cieši sekoja Horhe Martins no "Pramac Ducati" nometnes. Sāncensis līderi pēdējos apļos vajāja, tomēr garām tiks nespēja. Vinjaless noturējās priekšā par spīti saslimšanai ar gastroenterītu.

Pēdējā aplī Martins turklāt piektajā līkumā zaudēja otro vietu Markam Markesam, kurš līdz ar to guvis pirmo pjedestālu kopš pievienošanās "Gresini Ducati" komandai. Banjaja finišēja ceturtais, bet sezonas kopvērtējumā saglabā pārsvaru ar divu punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Martinu.

Džeks Millers, startējot no piektās pozīcijas, startā bija pārņēmis vadību, pēc tam atkrita zemāk un finišēja piektais. Sesto vietu Algarves trasē guva no pirmās pozīcijas startējušais Enea Bastianīni.

Sprinta rezultāti: