Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Dāvis Kurmis: "Biju noskaņots uz slapju ziemas motokrosu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Dāvis Kurmis: "Biju noskaņots uz slapju ziemas motokrosu"
Dāvis Kurmis
Foto: Elvis Millers, x99/Slīterāni

Aizvadītajā sestdienā Stāmerienā norisinājās pirmais Latvijas čempionāta posms skijoringā un ziemas motokrosā. Savu ziemas motokrosa sezonu atklāja arī "x99/Slīterāni" komandas sportisti, izcīnot vietas uz pjedestāla, cīnoties ar tehniskām ķibelēm un piedzīvojot smagus kritienus.

Q Juniori klasē uz starta stājās Reinis Bicāns. Pirmajā braucienā izcīnīta pārliecinoša uzvara, taču saslīdēšana otrā brauciena beigās lika Reinim samierināties ar 2. vietu gan braucienā, gan dienas kopvērtējumā. Papildus startam Q Juniori klasē, Reinis savus spēkus trasē devās pārbaudīt kopā ar daudz pieredzējušākiem braucējiem, startējot arī Q Open klasē. Cīnoties ar lielākas jaudas motocikliem, Reinim izdevās uzrādīt visnotaļ augstu rezultātu – kopvērtējumā 6. vieta.

Savukārt ne tik veiksmīgs sezonas starts šoreiz Ričardam Zālītem. Lai arī Q Open klases 1. brauciena beigās Ričardam izdevās aizcīnīties līdz 2. vietai, vien dažus līkumus pirms finiša tehniskas problēmas, kas neļāva finišēt braucienā. Vairākas ķibeles arī 2. braucienā, kā rezultātā dienas kopvērtējumā vien 8. vieta.

Pirms spīdveja sezonas sākuma, savus spēkus ziemas motokrosā pārbaudīja arī Dāvis Kurmis, startējot KAR (kross ar radzēm) klasē. Īsts saldais ēdiens bija tieši šīs klases braucieni, jo uz starta stājās vairāki Latvijas spīdveja meistari. Šoreiz Dāvi pārspēt neizdevās nevienam – pārliecinošas uzvaras abos braucienos un dienas kopvērtējumā vieta uz pjedestāla augstākā pakāpiena.

Stāsta Dāvis Kurmis: “Uz Latvijas čempionātā pirmo posmu devos treniņa pēc. Tā kā dienu iepriekš laikapstākļi nebija īpaši labi, biju noskaņots uz slapjām ziemas sacensībām, bet, ierodoties trasē, viss bija kārtībā un trase bija labi sagatavota. Pirmā brauciena starts izdevās labs un uzreiz biju priekšā Grigorijam Lagutam, visu braucienu tā arī noturēju, izveidojot pat dažu sekunžu pārsvaru. Otrais starts nedaudz sliktāks bet arī aizbraucu kā pirmais, tikai tagad visu laiku man cieši aizmugurē bija Laguta, kas radīja papildu spriedzi, bet spēju noturēt viņu aizmugurē līdz pat finišam. Un tā dienas kopvērtējumā uzvara.

KAR klasē startēja arī Jānis Melecis. Pirmajā braucienā Jānim izdevās izcīnīt 4. vietu, taču otrajā braucienā tika piedzīvots smags kritiens, kā rezultātā Jānim neizdevās sasniegt finiša līniju.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99