Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Vinniņš Baltijas motošosejas sacīkstēs no beigām aizcīnās līdz otrajai vietai

Juris Grīns
Juris Grīns

Vinniņš Baltijas motošosejas sacīkstēs no beigām aizcīnās līdz otrajai vietai
Foto: Facebook.com/linda.ruba.56

Pagājušās nedēļas nogalē, 20. un 21. jūlijā, Igaunijā, "Porsche Ring" trasē notika Baltijas un Latvijas čempionāta otrais posms motošosejā. Par interesantām cīņām parūpējās visi mūsu motošosejas braucēji.

Prestižajā "Superbike" klasē pirmo starta pozīciju kvalifikācijā izcīnīja Ivo Vinniņš (“Motosport racing club”), kurš bija vienīgais šīs klases pārstāvis šajās sacensībās no Latvijas. Diemžēl startā Ivo atkrita gandrīz līdz pašām beigām, tādējādi padarot braucienu aizraujošu visiem skatītājiem. Līdz finišam viņam izdevās pakāpties līdz otrajai vietai un, kaut arī Ivo bija šī posma ātrākais braucējs, pietrūka pavisam nedaudz, vien divas sekundes desmitdaļas, lai apsteigtu pašmāju līderi Maitu Vestelu.

"Laikam labākās sacensības šajā trasē, jo pirmo reizi bija ļoti laba sajūta jau pirms sacensībām, kaut kā viegli braucās. Protams, vēl jāstrādā pie starta ar šo motociklu, bet kopumā ar jauno mototehniku, ar katru braucienu jūtos ar vien labāk," stāsta Ivo Vinniņš.

Arī B1200 klases brauciens solījās būt daudz sološs, jo pēc kvalifikācijas uz starta pirmās līnijas stājās trīs mūsu motosportisti – Dāvis Briedis (privāti), Mareks Krastiņš (Privāti) un Alfrēds Lazdiņš (”SFRT Motorsports”), diemžēl vietu pirmajā trijniekā izdevās izcīnīt tikai Dāvim Briedim.

Ne mazāk aizraujošas cīņas notika apvienotajā C1200 un C600 klašu braucienā, kurā jau atkal augstus rezultātus uzrādīja latviešu braucēji. Gan savā klasē, gan kopvērtējumā nepārspēts līderis palika Edgars Krūmiņš (privāti), bet C600 klasē lielas ovācijas izpelnījās mūsu dāma Sabīne Koklačova (privāti), kura vairāk kā divdesmit braucēju konkurencē finišēja kā piektā, bet savā klasē otrā.

"Esmu ļoti patīkami pārsteigta par rezultātu, arī par uzbraukto personīgo apļa laiku, kas bija 1:22.741. Šī trase nebija tik sarežģīta, arī tempu izdevās noturēt līdz galam un es nenoguru tik daudz kā Biķerniekos, bija tāda droša sajūta," priecīga par saviem panākumiem stāsta Sabīne.

Arī pasākuma organizators Adoms Dautarts ir apmierināts ar šo nedēļas nogali: "Mums bija ļoti labs pasākums ar ļoti interesantām sacensībām, it īpaši "Superbike" klasē, kur cīņa notika līdz pat pēdējam momentam. Ļoti ceru, ka arī nākamais posms pēc divām nedēļām Kačerginē būs tikpat labs."

Baltijas čempionāta otrā posma "Top 3":

Superbike klasē:
1. Mait Vestel #12 EE
2. Ivo Vinniņš #32 (“Motosport racing club”)
3. Tauras Norkunas #35 LT
B1200 klasē:
1. Evgeny Lavrinenko #211 EE
2. Arvo Alehodzin #699 EE
3. Dāvis Briedis #23 (privāti)
Superstock 600 klasē:
1. Hugo-Brent Freimann #55 EE
2. Selyn Kazakova #33 EE
3. Jonas Stankunas #71 LT
C1200 klasē:
1. Edgars Krūmiņš #77 (privāti)
2. Vladislav Strekats #90 EE
3. Priit Mets #242 EE
C600 klasē:
1. Brandon Blank #17 EE
2. Sabīne Koklačova #311 (privāti)
3. Hanno Hansson #277 EE
 
Informējam, ka ir atcelts 26.-28. jūlijā plānotais Latvijas čempionāta 4. posms, kas bija paredzēts Somijas "Alastaro Circuit" trasē.

Nākamais Baltijas čempionāta posms jau pēc divām nedēļām, 3. un 4. augustā “Nemuno Žiedas” trasē, Lietuvā, bet Latvijas čempionāta posms notiks 9. un 10. augustā, "Porsche Ring" trasē Igaunijā.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv