Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markess nolemj riskēt un jau šonedēļ startēt "MotoGP" posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Markess nolemj riskēt un jau šonedēļ startēt "MotoGP" posmā
Marks Markess. Foto: Motorsport.com

Seškārtējais "MotoGP" pasaules čempions Marks Markess vien otrdien pārcieta operāciju lauztajai rokai, bet ārsti viņam jau ļāvuši piedalīties šajā nedēļas nogalē gaidāmajā Andalūzijas "Grand Prix" izcīņā.

"Honda" rūpnīcas komandas sportists pirmajā "MotoGP" posmā Heresā piedzīvoja smagu kritienu, kā rezultātā lauza labās rokas augšdelma kaulu. Pirmdienas vakarā viņš ieradās slimnīcā Barselonā, kur jau otrdien spānim tika veikta operācija. Tā noritēja veiksmīgi, un šobrīd zināms, ka Markess negadījumā nav guvis būtiskus nervu savainojumus. Trešdienas rītā sportists slimnīcu pameta, lai dotos mājās un uzsāktu rehabilitācijas procesu.

Sākotnēji Markess bija plānojis čempionātā atgriezties augustā, kad Čehijā, Brno trasē tiks aizvadīts sezonas trešais posms, taču, ņemot vērā, ka viņš ir favorīts cīņā par titulu, izlemts riskēt un mēģināt startēt jau šonedēļ Heresā, kur notiks arī sezonas otrais posms. Ārsti viņam devuši zaļo gaismu.

Šodien norisinājās divas treniņbraucienu sesijas, kurās ātrākos laikus sasniedza "Yamaha" braucējs Maveriks Vinjaless un Takāki Nakagami no "LCR Honda". Markess treniņos nepiedalījās un trasē plāno izbraukt sestdien, kad arī sapratīs, vai fiziski vispār ir spējīgs piedalīties sacensībās.

Andalūzijas "Grand Prix" izcīņa notiks svētdien, ar startu plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +1 [+] [-]

, 2020-07-22 20:21, pirms 4 gadiem
Ne mirkli nešaubijos par Markesa plānu atgriezties uzreiz.

     [+] [-]

, 2020-07-24 22:52, pirms 4 gadiem
.. Atgaadini Sennnu - vinjsh nebrauc, lai piedaliitos.. Vinjsh brauc, lai uz vareetu.. Markesam meerkjis tikai viens.. Atkal buut chempioonam.. Lai tik kraaj punktinjus