Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ričards Zālīte: "Biju šokā par Stāmerienas trasi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ričards Zālīte: "Biju šokā par Stāmerienas trasi"
Ričards Zālīte
Foto: Elvis Millers, x99.lv

Pagājušo sestdien, pēc ilgas gaidīšanas, Stāmerienā norisinājās Latvijas čempionāta 2. posms skijoringā un ziemas motokrosā. Uz šo posmu devās arī vairāki "x99/Slīterāni" komandas kvadriciklu braucēji, uzrādot atzīstamus rezultātus.

Pašā mazākajā Q50 klasē pie starta stājās vien četri dalībnieku, kuru vidū mūsu komandas Kārlis Straubergs un Martins Puhaļskis. Pārliecinoša uzvara gan braucienos, gan dienas kopvērtējumā Kārlim, bet Martinam šoreiz bija jāsamierinās ar 4. vietu braucienos un dienas summā.

Q Juniori klasē startēja viens no jaunajiem komandas pārstāvjiem – Reinis Bicāns. 1. braucienā diemžēl pieļautas vairākas kļūdas, kas neļāva pacīnīties par līdera pozīciju, finišā ierindojoties 3. vietā. 2. brauciens krietni veiksmīgāks un 1. vieta, kas dienas kopvērtējumā deva 2. vietu.

Kvadri Open klasē komandu pārstāvēja Ričards Zālīte. Šoreiz Ričards trasē devās bez saviem sīvākajiem konkurentiem, kuri uz sacensībām nebija ieradušies, nedaudz mazinot sacensību garu. Abos braucienos Ričards finiša līniju šķērsoja kā līderis, ar krietnu pārsvaru no tuvākajiem konkurentiem. Dienas kopvērtējumā 1. vieta, kas ļāva pakāpties čempionāta kopvērtējumā uz līdera pozīciju.

Ričards Zālīte par sacensībām:

”Aizbraucot uz Stāmerienu un, paskatoties trasi, biju šokā – trase tiešām lieliski sagatavota ar motokrosa elementiem un relijefu. Diemžēl nebija atbraukuši galvenie konkurenti - Agris Neija un Mārtiņš Toms Puķītis. Pirmajā braucienā startā biju otrais, bet jau pēc pusapļa izvirzījos vadībā un strauji attālinājos. Brauciens bez kļūdām, salīdzinoši ātrs, bet braucu ar galvu, lai neuztaisītu stulbas kļūdas, finišā iebraucu kā līderis, 43 sekundes apsteidzot tuvāko konkurentu.

Uz otro braucienu devos ar domu, ka jābrauc droši, jo trase bija palikusi slidenāka. Startā atkal otrais, jau pirmajos līkumos uzbruku konkurentam, biju jau piebraucis blakus, bet nākamajā līkumā iebraucu ar pārāk lieku ātrumu, izbraucot pārāk tālu ārmalā. Atkal biju aizmugurē, bet motokrosa sekcijā jau biju panācis sāncensi, bet netiku garām - sapratu, ka nav vērts uz līkumiem riskēt, jābrauc maksimāli tuvu un jāmēģina atkal uz krosa sekcijas, kas arī izdevās. Arī šajā braucienā finišēju pirmais, 28 sekundes priekšā tuvākajam konkurentam. Trīs reizes braucot ar pārāk lielu ātrumu, sanāca izbraukt no trases, bet tikpat ātri tiku atpakaļ. Skaista ziemas motokrosa diena, lieliski sagatavota trase.

Paldies vēlos teikt ģimenei, Ritvaram Laubertam, Jānim Lapsiņam, komandai un visiem par atbalstu trases malā.”

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99