Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Didzis Gorbenko: "Startā biju vadībā, bet sapratu, ka esmu palicis bez bremzēm"

Juris Grīns
Juris Grīns

Didzis Gorbenko: "Startā biju vadībā, bet sapratu, ka esmu palicis bez bremzēm"
Didzis Gorbenko uz pjedestāla augstākā pakāpiena
Foto: X-Kross

Šīs nedēļas nogalē "X-Kross" komanda tvēra sniegu un devās uz sacensībām Stāmerienā, kur visai ziemīgos laikapstākļos norisinājās ilgi gaidītais Latvijas čempionāta otrais posms skijoringā un ziemas motokrosā, aktīvu dalību ņemot arī šīs komandas sportistam Didzim Gorbenko. Stāmerienā viņam izdevās uzvarēt Krosā bez radzēm, kā arī iegūt otro vietu skijoringā Lielajā meistaru klasē.

Didzis Gorbenko par sacensībām Stāmerienā:

"Skijoringa pirmo braucienu iesākām normāli, ap ceturto vietu. Cīnījāmies un tikām līdz trešajai. Pirmie divi bija nedaudz atrāvušies. Paņēmām savu tempiņu un sākām pietuvoties. Kad bijām jau aiz otrās vietas, džeki pakrita. Tikām uz otro vietu, tajā pašā aplī pietuvojāmies līderiem, Artim Rasmanim ar slēpotāju, taču tajā pašā aplī arī viņi pakrita. Aizbraucām kā pirmie. Uztaisījām labu atrāvienu un tā arī nobraucām.

Otrais brauciens daudz jautrāks... Iesākām pa trešo. Cīnījāmies, drīz izcīnījām otro vietu. Brauciena laikā pievilkām pirmajai vietai, katrā aplī meklējām vietiņas, kur apdzīt. Īsti nesanāca tikt garām. Pēdejā apļa sākumā, cīnoties par pirmo vietu, pēkšņi mūs abus apdzina trešā vieta! Atkritu uz trešo pozīciju. Pēdējais aplis, jāiet uz pilnu banku... Kādā līkumā noriskēju, tiku garām Rasmanim, taču tajā pat brīdī pakrita slēpotājs. Lielā cīņa beidzās, braucienā palikām trešie, kopvērtējumā - otrie.

Krosā bez radzēm pirmais brauciens iesākās normāli, aizgāju pa trešo vietu. Drīz vien tiku līdz otrajai. Pirmais nedaudz atrāvies, taču pamazām sāku pievilkt. Tiku klāt, meklēju vietiņas, kur apdzīt katrā aplī. Līdzjutēji gavilē un bļauj, fano... Sajūtas pa kaifu, taču vienā līkumā, meklējot citu trajektoriju, pakritu. Aši piecēlos, turpināju pa otro vietu. Pirmais, protams, atrāvies. Pie sevis nodomāju - braukšu, cik ātri varu! Cerības jau mazas noķert pirmo vietu. Kāpināju tempu. Pēdējā aplī jau pierāvu pavisam tuvu līderim un pirmspēdējā līkumā riskējot pielecu priekšā un izcīnīju uzvaru.

Otro braucienu iesāku super. Startā pirmais, taču pirmajā līkumā sajutu, ka nav aizmugurējo bremžu. Braucu pa pirmo vietu, mēģināju sapumpēt aizmugurējās bremzes, bet bez variantiem. Pirmajā aplī sapratu, ka tā arī gonka būs jāaizvada. Nodomāju, ka maksimāli ilgi gribu nobraukt pa pirmo, un bez cīņas vietu neatdošu. Cīņa katrā aplī, bet zobus sakodis noturēju un izcīnīju pirmo vietu bez aizmugures bremzēm.. Un liels paldies, protams, ģimenei, klubam "X-Kross", faniem, draugiem un atbalstītājiem.. Un liels paldies kluba biedriem Richam un Knauķim par patīkamo pārsteigumu klātienē...

Jāsaka, ka 2016.gada motokrosa sezona pavisam tuvu. Vēl nedaudz vairāk kā mēnesis, kura laikā vēl jāpagūst nedaudz pastrādāt ar tehniku, fizisko un emocionālo sagatavotību un tad "ies vaļā". Sāksies viena motoru rūkoņas un emociju pilna sezona!"

Vairāk par sacensībām Stāmerienā šeit: Aizvadīts II Latvijas čempionāta skijoringā un...

Izmantotie resursi:
facebook.com