Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Fevrs: "Domāju, ka vainīga ķēde, bet bremzēs bija iestrēdzis akmens"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fevrs: "Domāju, ka vainīga ķēde, bet bremzēs bija iestrēdzis akmens"
Romēns Fevrs. Foto: DBMX Photography

Franču motosportists Romēns Fevrs guva uzvaru pasaules motokrosa čempionāta posmā Nīderlandē, taču pirmajā braucienā "Kawasaki" pārstāvis piedzīvoja dramatisku momentu. Pēc nokļūšanas līderpozīcijā viņa motocikls pēkšņi apstājās un uzreiz braucējs pat nesaprata, kas ir par vainu. Drīz vien kļuva skaidrs, ka bremzēs iekļuvis akmens.

"Jau kopš sestdienas šajā trasē jutos labi un spēju braukt labā ātrumā," sacīja Fevrs. "Trase bija smaga. Pirmajā braucienā viss ritēja pēc plāna, kamēr pēc tramplīna mans motocikls pēkšķi apstājās. Sākumā domāju, ka pie vainas ir ķēde, bet patiesībā aizmugurējās bremzēs bija iesprūdis akmens. Aizcīnījos līdz otrajai vietai un zināju, ka otrajā braucienā kļūdas nedrīkstu pieļaut. Izcēlu startu un braucu savā tempā. Cilvēki turpina runāt par cīņu čempionātā, bet es uzskatu, ka varu uzvarēt tikai tad, ja ar Prado kaut kas notiek. Vienkārši mēģināšu atlikušajā sezonas daļā izcīnīt pēc iespējas vairāk uzvaras."

Pēc uzvaras pirmajā braucienā, "GasGas" braucējs Horhe Prado otro sacīksti pabeidza vien ceturtais, bet posmā guva otro vietu. Trīs posmus pirms sezonas beigām spāņu motosportists ir 92 punktus priekšā Fevram, līdz ar ko viņu panākt būs ļoti grūti.

"Šī nedēļas nogale bija sarežģīta," atzina Prado. "Mans ritms nebija diez ko labs, bet pirmajā braucienā izcēlu startu un uzvarēju. Otrajā braucienā starts bija sliktāks, sākumā sanāca pacīnīties, bet tad iekārtojos savā pozīcijā. Bija ļoti grūti un nevēlējos pieļaut kļūdas. Kopumā nedēļas nogale bija laba."

Fantastisks duelis izvērsās cīņā par trešo vietu šī posma kopvērtējumā. Otrajā braucienā Glens Koldenhofs ilgi vajāja otru "Yamaha" braucēju Džeremiju Sīveru, pirms finiša abi pat bija noķēruši līderi Fevru. Tomēr mājiniekam Koldenhofam apdzīt komandas biedru neizdevās un uz trešā pjedestāla pakāpiena Arnhemas trasē kāpa Sīvers.

"Nekad nav viegli, kad tev uz pēdām min vietējais varonis, sevišķi, ja viņš savā māju posmā cenšas tikt uz pjedestāla," neslēpa Sīvers. "Man izdevās finišēt augstāk, bet cīņa bija smaga. Esmu apmierināts ar šajā dienā paveikto, lai arī kļūda pirmajā braucienā man maksāja uzvaru vai vismaz otro vietu posmā. Tomēr citādi esmu apmierināts, sevišķi ņemot vērā notikumus sestdien, kad bija problēmas ar motocikla noregulēšanu. Zināju, ka nebūs viegli, bet mēs to paveicām, un tas ir vienīgais svarīgais."