Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Madonā tiks aizvadīts ceturtais no pieciem plānotajiem Latvijas junioru čempionāta posmiem

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Madonā tiks aizvadīts ceturtais no pieciem plānotajiem Latvijas junioru čempionāta posmiem
Kristers Drevinskis. Foto: lamsf.lv

Divu dienu garumā, 23. un 24. jūlijā, “Smeceres sila” mototrasē Madonā risināsies motokrosa sacensības. Sestdien tiks dalītas godalgas Latvijas junioru čempionāta un Latvijas kausa ieskaitēs, bet svētdien sportisti cīnīsies par Latvijas amatieru čempionāta posma medaļām.

Latvijas junioru čempionātā 125 cc klasē sezonas kopvērtējuma līderis pēc aizvadītiem posmiem šobrīd ir Aksels Neimanis no AMK “Bieriņi”. Neimanis nav uzvarējis nevienā no posmiem, taču visos braucis stabili un sakrājot 130 punktus, atrāvies no otrajā ailītē esošā “Gulbenes Moto” pārstāvja Edgara Upīša (112 p) par 18 punktiem. Trešajā pozīcijā ar 82 punktiem atrodas Kristers Zemmers (Motoklubs “Litene”).

Savukārt citā prestižākajā Latvijas junioru čempionāta klasē – MX2 junioros līderpozīcijā šobrīd atrodas Daniils Kuzmins no AMK “Bieriņi”. Viņa kontā 128 punkti. Tūlīt aiz Kuzmina ar 117 punktiem kopvērtējuma tabulā iekārtojies ir Ralfs Riters (Rambas R). Trešajā pozīcijā mājo Kristers Igals (Xskill Racing team). Pēdējo divu posmu uzvarētājs Rūdolfs Aumeistars (CAMK Latgale), kurš izlaida pirmo posmu, šobrīd atrodas piektajā pozīcijā pun pēc punktiem ir ļoti tuvu, lai iesprauktos TOP3.

Latvijas kausa ieskaitē MX2T iesaitē cīņa par līderpozīciju ir ļoti saspringta. Šobrīd tabulas galvgalī ar 138 punktiem ir Ģirts Šampiņš (Saldus Motoklubs), kurš ar diviem punktiem ir priekšā Dāvidam Rjabovam no “Rodeo MX”. Trešajā tabulas ailītēm šobrīd atrodams Jāņa Freimaņa (Saldus motoklubs) vārds, kurš trīs posmu ietvaros sakrājis 72 punktus.

Toties Latvijas amatieru čempionāta ietvaros visgaidītākās cīņas būs prestižākajā MX OPEN klasē. Šajā klasē sezonas kopvērtējuma tabulā visaugstāk stāv kluba “Moto Mafia” pārstāvis Andis Valts (109 p). Pēc aizvadītiem trim posmiem otrais ar87 punktiem ir Kārlis Roberts Elksnis (MX Ādaži), bet trešais ir Kristers Drevinskis (Rodeo MX) – viņam 50 punkti. Diemžēl, Drevinskim sezona ir beigusies, jo vienā no sacensībām sportists guva traumu.

Kvadriciklu Open klasē kopvērtējuma līderi ir Reinis Bicāns (JTSC “Eriņi”), bet otrajā pozīcijā atrodas četrkārtējais Eiropas čempions Kevins Sārs no Igaunijas, kurš piedalījies tikai vienā posmā. Trešais ir Atis Breds (Gulbenes moto).

Blakusvāģos Open klasē, pat izlaižot pēdējo posmu, kopvērtējuma līderi ir brāļi Daniels un Bruno Lielbārži (KTM Motofavorīts). Aiz brāļiem otrajā pozīcijā atrodas titulētais Māris Rupeiks ar līdzbraucēju Kasparu Krievu (MX Moduls). Trešie – Emīls un Elmārs Tilaki (Sporta klubs “Elkšņi”).

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv/madona-tiks-ai...