Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonasam nestartējot, Francijas MXGP posmā uzvar Sīvers

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonasam nestartējot, Francijas MXGP posmā uzvar Sīvers
Džeremijs Sīvers. Foto: mxgp.com

Šveiciešu motosportists Džeremijs Sīvers no "Yamaha" vienības sasniedza uzvaru pasaules motokrosa čempionāta septītajā posmā Francijā MXGP klasē. Atgriešanās sacensībās otrajā braucienā uzvarēja Romēns Fevrs, bet Džefrijs Herlingss izstājās tehnisku problēmu dēļ.

Līdz šim šosezon notikušajās sacīkstēs finālbraucienos Sīvers un Fevrs nebija uzvarējuši ne reizi, taču Francijā tieši viņi bija ātrākie.

Pirmā brauciena sākumā vairākus apļus līderis bija MXGP kopvērtējuma pirmajā pozīcijā esošais Horhe Prado. Piektajā aplī Sīvers pārņēma vadību un aizbrauca pretī pārliecinošai uzvarai. Prado beigās atkrita līdz ceturtajai pozīcijai, kamēr otro izcīnīja Džefrijs Herlingss, zaudējot uzvarētājam 11 sekundes, bet trešo - Fevrs, kurš traumas dēļ divus posmus bija izlaidis.

Sīvers jau otrā brauciena sākumā pārņēma vadību un atradās tajā līdz 12. aplim, pirms mājinieku favorīts Fevrs veica apdzīšanas manevru un nokļuva vadībā. Pirms tam visus apļus viņš atradās otrajā vietā. Finišā Fevra pārsvars bija trīs sekundes, bet trešais šoreiz bija Prado.

Herlingsam nepadevās tas labākais starts, taču vēlāk tika piedzīvotas tehniskas ķibeles. Vispirms sezonas vicelīderis brauca boksos pēc jaunām brillēm, bet pēc tam izstājās, jo nolūza motocikla kāpslis.

"Yamaha" komandas braucējs Sīvers guvis uzvaru šajā posmā, par diviem punktiem pārspējot Fevru. Prado trešā vieta un kopvērtējumā izdevies attālināties līdz 24 punktiem no Herlingsa, kurš summā palika vien devītais.

Atgādinām, ka Pauls Jonass kvalifikācijas treniņā traumēja īkšķi, ir devies uz papildus pārbaudēm, līdz ar to jau trešo MXGP posmu pēc kārtas izlaida.

MX2 klasē pirmajā braucienā uzvarēja Tibo Benistāns, aiz sevis atstājot Liamu Evertsu un Andreā Adamo. Lukass Kūnens triumfēja otrajā braucienā, Benistānam ieņemot otro, bet Adamo - trešo vietu. Posmā uzvara "Yamaha" braucējam Benistānam, aiz kura ierindojās Adamo un Evertss.

Sezonas kopvērtējuma līderis MX2 klasē Jago Gērtss sestdien guva rokas traumu un finālsacīkstēs nepiedalījās. Kopvērtējumā viņam tagad vairs tikai punkta pārsvars pār Adamo.

3. un 4. jūnijā Latvijā, Ķeguma trasē tiks aizvadīts sezonas astotais posms.

Pilni rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...

  +1 [+] [-]

, 2023-05-21 19:48, pirms gada
Nju varetu padomāt ka ja būtu Pauls tas ietekmetu baigi top 5 finišu.
Kaut kas nav vinam ar auru, vai netiek ar jauno moci galā. Cerams saņemsies uz sezonas 2 pusi

  +1 [+] [-]

, 2023-05-21 19:59, pirms gada
Domāju pirkt biļetes uz Ķegumu, bet tagad tādas pārliecības vairs nav.

     [+] [-]

, 2023-05-21 20:36, pirms gada
Ļoti neveiksmīgs sezonas sākums Paulam.

  -1 [+] [-]

, 2023-05-22 00:06, pirms gada
Man jau liekās, ka Paulam ir jāiet uz baznīcu,tur kaut kas nav kārtībā.

     [+] [-]

, 2023-05-22 15:13, pirms gada
Pasākums Ķegumā būt to vērts arī bez Paula. Eiropas 125 un 250 būs mūsējo armija. Reišuļi, Bidzāns, Pumpurs, Lūsis un citi.