Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijā tiek ieviesta jauna motoru sporta disciplīna - enduro rallijs

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijā tiek ieviesta jauna motoru sporta disciplīna - enduro rallijs
Foto: lamsf.lv

Moto piedzīvojumu klubs „apPasaule” 2016. gada 14. maijā Ķeguma novada Tomē rīko enduro rallija sacīkstes, ieviešot Latvijā jaunu motosporta disciplīnu - ENDURO RALLY.

Pirmos iespaidus par šāda veida sacensībām "apPasaules" kluba biedri pagājušajā gadā guva kaimiņvalstī Lietuvā, Pabradē, kur šī motosporta disciplīna pazīstama jau vairākus gadus. Sacensības Latvijā tiek organizētas pēc tiem pašiem principiem, tāpēc notiks arī Baltijas ieskaites kopvērtējums un sezonas beigās tiks noteikts Baltijas Enduro Rallija kausa ieguvējs.

Enduro rallijs ir komandu sacensības, kurās startē komanda no diviem braucējiem. Mazāk pieredzējušiem motobraucējem paredzēta tūristu klase ar neierobežotu komandas dalībnieku skaitu. Sacensību dalībniekiem būs jāveic ap 100 km gara trase, kas nebūs atzīmēta dabā, kā ierasts klasiskajā enduro. Šo sacensību maršruts tiks fiksēts GPS iekārtā ielādētajā kartē. Komandai jāiekļaujas kontrollaikā (5-8 stundās, atkarībā no dalībnieku klases), kā arī jāuzņem fotoattēli noteiktos kontrolpunktos noteiktā secībā. Braucēji savu motobraukšanas prasmi varēs pārbaudīt arī speciālajos testos (ātrumposmos), kas būs jāveic uz laiku. Ņemot vērā, ka braukšanas spējas visiem braucējiem nav līdzvērtīgas, trasē būs posmi, kurus varēs izbraukt arī pa diviem maršrutiem - pieredzējušie braucēji varēs izvēlēties grūtāko, bet vieglākais paredzēts iesācējiem.

Kluba "apPasaule" organizētajās enduro rallija sacensībās varēs piedalīties ikviens braukt gribētājs ar jebkādu braukšanas pieredzi, ja vien tam ir motocikls vai kvadracikls, atbilstošs ekipējums, komandas biedrs un, protams, vēlme cīnīties par uzvaru.

Izmantotie resursi:
Aktuāli - LaMSF