Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markess atgūstas pēc neveiksmes startā un uzvar "MotoGP" posmā Austrālijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Markess atgūstas pēc neveiksmes startā un uzvar "MotoGP" posmā Austrālijā
Marks Markess un Horhe Martins. Foto: Motorsport.com

Atgūstot pozīcijas pēc neveiksmes startā un sacensību otrajā daļā aizvadot spraigu dueli ar Horhi Martinu, par Austrālijas "MotoGP" posma uzvarētāju kļuvis "Gresini Ducati" komandas braucējs Marks Markess. Vienubrīd uz uzvaru pretendēja arī Frančesko Banjaja, taču vēlāk atkāpās un finišēja trešais.

Startējos no otrās pozīcijas, Markess startā izspolēja riepu un atkrita uz pirmā desmitnieka lejasgalu. Izrādījās, ka pie vainas bija ķiveres viziera plēve, ko pats spānis īsi pirms tam bija nometis, un tā neveiksmīgi nokrita tieši priekšā aizmugurējam ratam.

"Pramac Ducati" braucējs Martins, kurš uzvarēja kvalifikācijā Filipailendas trasē, līdz ar to pirms pirmā līkuma bija ieguvis lielu pārsvaru un droši noturēja vadību. Otrajā vietā nokļuva Marko Bedzeki, bet uz trešo pacēlās Banjaja. "Ducati" rūpnīcas pārstāvis startēja piektais un jau pirmajā aplī meklēja iespējas tiks garām priekšā braucošajam konkurentam.

Bedzeki ceturtajā aplī izcieta "long lap" sodu par sadursmes izraisīšanu sestdienas sprintā, kas viņu atmeta uz septīto vietu, bet drīz vien sportists piedzīvoja kritienu. Banjaja bija jau otrais, bet Franko Morbidelli - trešais. Markess pēc sliktā starta turpmākajos apļos bija apdzinis Enea Bastianīni un Bredu Binderu, nonākot ceturtajā pozīcijā, bet sestajā aplī uzveica arī Morbidelli un jau atgriezās pirmajā trijniekā.

Kamēr Markess vajāja Banjaju, abi 12. aplī jau bija nonākuši cieši aiz līdera Martina. Banjaja mēģināja pārņemt vadību, tomēr nesekmīgi, un situāciju izmantoja Markess, paceļoties uz otro vietu.

Pēc notikušā Banjaja atkāpās un sāka atpalikt arvien vairāk, atstājot cīņu par uzvaru "Ducati" satelītvienību braucēju starpā. Markess daudzus apļus brauca cieši aiz līdera, bet 24. no 27 apļiem beidzot atrada iespēju un apdzina Martinu, nonākot vadībā. Sāncensim izdevās atgūt pozīciju. Nākamajā aplī Markess tika priekšā vēlreiz. Duelis turpinājās līdz finišam, bet Markess finišēja kā uzvarētājs, Martinam ieņemot otro, bet Banjajam - trešo vietu. Pirmo piecinieku noslēdza Fabio di Džanantonio un Bastianīni.

Pēc Austrālijas posma nedēļas nogales, kur Martins uzvarēja sprintā, bet "Grand Prix" sacīkstē tagad ieņēmis otro vietu, viņa pārsvars kopvērtējumā pār Banjaju pieaudzis līdz 20 punktiem.

Šodienas sacīkstē nevarēja piedalīties Pedro Akosta, kurš sprintā piedzīvotajā kritienā traumēja plecu. "Tech3 KTM" komandas sportists lūzumus nav guvis, bet plecs ir izsists un ārsti viņam liedza stāties uz starta.

Šosezon atlikuši vēl trīs "MotoGP" posmi. Jau pēc nedēļas, 26. un 27. oktobrī, sacensības Taizemē, Buriramā.

Austrālijas posma rezultāti:

     [+] [-]

, 2024-10-20 11:27, pirms nedēļas
Es tā pat kā komentētājs A.Putniņš gaidīju atkārtojumu bo pirmajiem līkumiem. Kā MM93 tika garām tam baram kas viņu apdzina startā.
Turu īkšķus par Horhi Mārtiņu. Vēl trīs posmi priekšā ceru uz skaistām cīņām starp Banjaiju un Martinu(in protams M.Markezs vēl daudz var ietekmēt.

     [+] [-]

, 2024-10-20 14:40, pirms nedēļas
Jācer, ka Marķēs brauks savu gonku, nevis izvēlēsies čakarēt kādu no pretendentiem uz čempja titulu, kā viņš to izdarīja ar Rossī 2015