Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mini motokrosa pēdējais posms un Mārupes lielais motokross jau svētdien

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Mini motokrosa pēdējais posms un Mārupes lielais motokross jau svētdien
Emīls Solovjevs. Foto: Facebook.com/emils.solovjevs.9

Jau svētdien Jaunmārupi satricinās motociklu rūkoņa. Tur tiks aizvadīts piektais un pēdējais mini motokrosa posms, kas apvienots ar Mārupes lielo motokrosu. Piloti tiksies vienuviet moto centrā ''Vilciņi''.

No plkst. 11:00 paredzēts moto veterānu saiets, bet pašu sacīkšu sākums plkst. 12:00. Sacīkstēm jau pieteikti aptuveni 50 braucēju.

Sacīkstēs piedalīsies piloti no 17 dažādām klasēm. Uz startu dosies MX50, MX50 Rūķīši, MX65, MX85, MX125, MX250 Juniori, Dāmas, Zelta Mopēds, Amatieri, Retro 500, Retro 350 (IŽ), Retro 250, Retro 175, Veterāni 40+, 50+, 55+ un 65+.

Amatieru klasi drīkstēs pārstāvēt tikai ''Bieriņu'' motokluba draugi, kā arī vietējie, lai sacīkstes būtu pēc iespējas godīgākas.

Pēdējais mini motokrosa etaps tika aizvadīts 24. augustā, kad Jaunmārupē pulcējās 77 piloti. Toreiz nomināli prestižākajā MX125 klasē triumfēja Emīls Solovjevs. Viņš 18. septembrī Cēsīs izcīnīja trešo vietu MX85 klases sezonas kopvērtējumā.

Mārupes lielais motokross tiek apvienots ar pēdējo mini motokrosa posmu jau vairākus gadus un šīs sacīkstes vienmēr ir plaši apmeklētas. Tas vien nozīmē, ka pilotu skaits varētu būt ievērojams un krietni virs simta.

Šie būs ne vien lielie Jaunmārupes motokrosa svētki, bet arī diena, kad tiks noskaidroti jaunu mini motokrosa čempioni. Sezona strauji tuvojas izskaņai un visi piloti būs apņēmības pilni, lai atpūtā dotos ar pēc iespējas labākiem rezultātiem.

Jāpiemin, ka skatītājiem ieeja pasākumā bez maksas.

Pilnais sacensību kalendārs: ŠEIT