Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass izcīna astoto vietu Nīderlandes MXGP posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass izcīna astoto vietu Nīderlandes MXGP posmā
Pauls Jonass. Foto: Standing Construct MXGP

Latviešu motosportists Pauls Jonass pasaules motokrosa čempionāta posmā Nīderlandē, Arnhemas trasē finālbraucienos ierindojās astotajā un devītajā pozīcijā, kas summā ļāva izcīnīt astoto vietu. Tikmēr par posma uzvarētāju kļuva franču braucējs Romēns Fevrs.

Pirmais brauciens

Kvalifikācijas sacīkstē sestdien Jonass sasniedza 13. vietu, bet šodien Arnhemas trasē MXGP klases pirmajā braucienā pēc starta bija nonācis ceturtajā pozīcijā. Pirmos piecus apļus "Standing Construct Honda" komandas sportists turējās priekšā Maksimam Reno, kuram savukārt turpat aizmugurē sekoja Glens Koldenhofs. Sestajā aplī Koldenhofs apdzina Reno un uzreiz tika garām arī Jonasam. Drīz vien latviešu braucēju apdzina arī Reno, atbīdot uz sesto pozīciju.

Septītajā aplī Jonasu bija noķēris un apdzina arī 2022. gada MXGP čempions Tims Gajsers, bet astotajā aplī garām aizbrauca Alberto Forato. Jonass iekārtojās astotajā pozīcijā, ko pārliecinoši noturēja līdz finišam. Aizmugurē finišēja komandas biedrs Braiens Bogerss, kurš latvietim zaudēja 14 sekundes.

Tikmēr cīņa par uzvaru izvērsās dramatiska. Startu izcēla Horhe Prado, kamēr Romēns Fevrs pirmajā aplī tika garām Džeremijam Sīveram un nonāca otrajā vietā. Devītajā aplī "Kawasaki" braucējs beidzot bija noķēris līderi un pārņēma pirmo pozīciju. Tomēr 11. aplī notika negaidītais, Fevra motocikls noslāpa un, kamēr izdevās turpināt braukšanu, nācās atkrist uz septīto pozīciju.

"GasGas" komandas pārstāvis Prado atguva vadību un uzvarēja. Priekšpēdējā aplī viņu bija noķēris Sīvers, tomēr pacīnīties par uzvaru nespēja, jo krita. Fevrs bija atguvis pozīcijas un tobrīd nonāca otrajā vietā, kamēr Sīvers finišēja trešais. Reno krita no ceturtā vietas un finišēja septītais, sešas sekundes priekšā Jonasam. Koldenhofs guva ceturto vietu, aiz viņa finišēja Gajsers un Forato.

Džefrijs Herlingss sestdien brīvajā treniņā krita un lauza atslēgas kaulu, līdz ar to turpmākajās cīņās savā māju posmā piedalīties nevarēja.

Otrais brauciens

Arī otrajā braucienā Jonasam padevās lielisks starts, pēc kura viņš iekārtojās ceturtajā pozīcijā, zaudējot vienīgi Fevram, Reno un Prado. Šoreiz gan ilgi noturēties tika augstu neizdevās un jau pirmā apļa laikā latvietis atkrita uz astoto vietu. Vienā no epizodēm arī tika pieļauta neliela kļūda, tāpat vēl viena kļūda sekoja otrajā aplī, kas sportistu atmeta uz devīto vietu.

Turpinājumā Jonass aizvadīja stabilu sacīksti, visus atlikušos apļus nobraucot devītajā vietā. Arī šoreiz Bogerss finišēja uzreiz aiz viņam, zaudējot nepilnas 12 sekundes.

Tikmēr Fevrs aizbrauca pretī pirmajai vietai, kas deva uzvaru posma summā. Ļoti spraiga izvērsās cīņa par otro pozīciju. Reno uz brīdi iestrēga valnī un zaudēja vairākas vietas, bet otrajā vietā esošo Sīveru sacensību beigās noķēra Koldenhofs, uzsākot vajāšanu, tomēr garām netika. Abi bija tik ātri, kas sadeldēja pat līdera Fevra pārsvaru un finišēja turpat aizmugurē. Prado finišā iebrauca 24 sekundes aiz uzvarētāja, Gajsers un Reno guva nākamās vietas.

Nīderlandes posma summā aiz Fevra ierindojās Prado, bet Sīvers guva trešo vietu, atstājot Koldenhofu bez pjedestāla. Gajsers guva piekto vietu, aiz viņa Reno un Forato.

MXGP kopvērtējumā Prado tagad ir 92 punktus priekšā Fevram un vairs tikai soli no čempiona titula izcīnīšanas. Nākamais posms 3. septembrī Turcijā.

MX2 klasē braucienos uzvarēja Simons Langendelders un Lukass Kūnens, bet posma summā pirmais bija Liams Evertss, kurš finālsacīkstēs finišēja trešajā un otrajā vietā. Kūnens ieņēma otro, Langenfelders - trešo vietu. Kopvērtējumā divus posmus pirms sezonas beigām Andreā Adamo tagad ir 72 punktus priekšā Evertsam.

Nīderlandes MXGP posma kopvērtējums:

MXGP kopvērtējums pēc 16. posma:

     [+] [-]

, 2023-08-20 16:22, pirms 8 mēnešiem
Uz doto brīdi viņa vieta.

     [+] [-]

, 2023-08-20 16:42, pirms 8 mēnešiem
Tā arī ir un augstāk tikt var tikai uz citu kļūdām!!! Neiespējami Jonasam cīnīties par augstākām vietām, viņa psiholoģijas dēļ, jo tur ir jābrauc pilnā ātrumā uz nokrišanas robežas!!!

  +2 [+] [-]

, 2023-08-20 16:49, pirms 8 mēnešiem
garmate rakstīja: Tā arī ir un augstāk tikt var tikai uz citu kļūdām!!! Neiespējami Jonasam cīnīties par augstākām vietām, viņa psiholoģijas dēļ, jo tur ir jābrauc pilnā ātrumā uz nokrišanas robežas!!!
Labāk šādi nekā atkal sēdēt malā ar traumu.

     [+] [-]

, 2023-08-20 17:42, pirms 8 mēnešiem
kur redzēt 2 braucienu?

     [+] [-]

, 2023-08-20 17:43, pirms 8 mēnešiem
gopa rakstīja: kur redzēt 2 braucienu?
tv3 sport open un gan jau arī eurosport

     [+] [-]

, 2023-08-20 17:56, pirms 8 mēnešiem
nav tv3 open un eurosport

     [+] [-]

, 2023-08-20 17:57, pirms 8 mēnešiem
sport2 būs

     [+] [-]

, 2023-08-20 17:58, pirms 8 mēnešiem
raivis77 rakstīja: Labāk šādi nekā atkal sēdēt malā ar traumu.
Abi varianti sūdīgi lai patiktu sponsoriem!!!

  +3 [+] [-]

, 2023-08-20 19:46, pirms 8 mēnešiem
garmate rakstīja: Tā arī ir un augstāk tikt var tikai uz citu kļūdām!!! Neiespējami Jonasam cīnīties par augstākām vietām, viņa psiholoģijas dēļ, jo tur ir jābrauc pilnā ātrumā uz nokrišanas robežas!!!
A ,lai dabūtu 8.vietu , pietiek uz pus gāziti ripinaties pa maliņi ?
Tie ,kas tu 9.vietā un zemāk ir tizleņi ar alus vederiem uz mopediem ?

     [+] [-]

, 2023-08-20 20:59, pirms 8 mēnešiem
j888 rakstīja: A ,lai dabūtu 8.vietu , pietiek uz pus gāziti ripinaties pa maliņi ?
Tie ,kas tu 9.vietā un zemāk ir tizleņi ar alus vederiem uz mopediem ?
A jēga no 8. vietas kad tu jau 1,30 min atpaliec??? Un ja līderi apdzen pa apli līdz 14. vietai??? Tas ir reāls hobijs pārējiem cilvēkiem kas iegulda nereālas naudas tajā visā un nenopelna neko!!!

     [+] [-]

, 2023-08-21 06:39, pirms 8 mēnešiem
Par to jau esmu beidzis cepties, bet šāda diskusija atkal man atgādina tās sajūtas - žēl, ka no mx2 ienākuši braucēju, kas uzreiz ir labāki par Paulu. Viņam ienākot mxgp bija priekšā vaļi, ar kuriem Pauls nevar konkurēt, un nāk iekšā jauni. Varam priecāties par top10, bet ne podiuma vietām, jo tik labs Jonass diemžēl nav. Kaut gan cerības bija.

     [+] [-]

, 2023-08-21 07:27, pirms 8 mēnešiem
Jonass ir tads kads ir ,un pēc traumas šīs nav slikts sniegums.Ja nebūs pirmais bet viņš ir Labakais kas mums ir un par to japriecajas